Societat 29/11/2018

El servei d'ORA de Palma serà municipal a partir del juny del 2019

El regidor de Mobilitat, Joan Ferrer, ha assegurat que la internalització d'aquest servei suposarà un estalvi de 800.000 euros

Aina R. S.
1 min
El servei d'ORA de Palma serà municipal a partir de juny de 2019

PalmaEl servei d'ORA de Palma, que fins ara gestionaven UTE Dornier, API Movilidad, Roig Obres i Serveis i Medi Ambient S.A., a partir del 19 de juny passarà a ser gestionat per la Societat Municipal d'Aparcaments i Projectes (SMAP). Segons el regidor de Mobilitat, Joan Ferrer, la municipalització de l'ORA suposarà un estalvi de 800.000 euros anuals per a les arques municipals.

La decisió ha estat aprovada de manera definitiva amb els vots a favor de l'equip de govern, els cinc vots en contra del Partit Popular i els dos vots en contra de Ciutadans.

Des del grups municipals de Ciutadans i el PP han criticat que aquesta decisió suposarà inversions molt importants per part de l'Ajuntament, que passarà a encarregar-se d'aquest servei. Ferrer, però, ha explicat que s'ha elaborat una memòria economicojurídica en la qual queda reflectit que en el procés de remunicipalització d'aquest servei es preveuen un seguit d'inversions, que inclouen nous parquímetres i una millora de la tecnologia, que fins ara assumia també l'Ajuntament. "Es vol confondre l'opinió pública per deslegitimar una proposta que suposarà un estalvi per a la ciutadania", ha declarat Ferrer.

El regidor ha explicat que l'estalvi de 800.000 euros serà possible a través de la integració dels serveis per part de l'SMAP, que assumirà directament les nòmines dels treballadors que seran subrogats, així com les despeses del mateix servei.

stats