Societat 27/04/2021

El servei d'informatius d'IB3 manté la vaga d'aquest divendres

El mitjà autonòmic i Dalton no han acceptat les reclamacions dels treballadors

ARA Balears
2 min
Treballadors d'IB3 durant una de les assemblees.

PalmaLa vaga dels serveis informatius d'IB3 convocada per a aquest divendres es manté després que la reunió al TAMIB hagi acabat sense acord. Segons ha informat el comitè de vaga a través d'un comunicat, tant Dalton com IB3 no han acceptat les reclamacions dels treballadors i el comitè ha decidit mantenir la vaga per tal de reivindicar els seus drets.

Els treballadors subcontractats dels informatius reclamen l'eliminació dels punts més conflictius del Manual d'Organització de Dalton que impedeixen el normal funcionament de la radiotelevisió, l'aplicació de la pujada salarial del 10% a tot el personal i la internalització del servei. En aquest sentit, els treballadors subcontractats d'IB3 defensen que "només posant fi al sistema d'externalització a empreses privades podrem aconseguir millores laborals substancials, evitar la fuita de talent i garantir uns serveis informatius públics i de qualitat, tal com mereixen els ciutadans de les Balears".

Pel que fa a la vaga d'aquest divendres, el comitè ha informat que els serveis mínims preveuen l'emissió de tots els programes informatius per garantir el servei públic de ràdio i televisió. Tot i això, han explicat que durant la jornada treballaran un 40% del nombre habitual de treballadors i l'emissió de tots els programes informatius de televisió i ràdio tindrà una durada del 50% de l'habitual, i una reducció equivalent dels continguts a les plataformes digitals.

Els informatius de la televisió duraran 40 minuts, i hi participaran uns 56 treballadors. A més, cada quinze minuts s'emetrà un rètol on s'informa de la vaga. A la ràdio, en canvi, els butlletins informatius duraran 3 minuts i hi treballaran uns 12 professionals, els informatius es reduiran un 50% i durant el dia s'informarà en tres franges horàries de la vaga. Pel que fa a les plataformes digitals, hi treballarà un professional al matí i un altre l'horabaixa per tal d'oferir a l'audiència una informació "immediata i actualitzada".

stats