Societat 08/11/2019

SEPLA acusa el Govern balear d'intentar excloure'ls de la comissió de seguiment dels helicòpters del 061

El sindicat de pilots denuncia que l'Executiu resta importància als incompliments de l'empresa adjudicatària

Ara Balears
1 min
El nou helicòpter del SAMU 061

PalmaEl sindicat de pilots d'Espanya denuncia que l'Executiu balear "continua restant importància als incompliments" de l'empresa adjudicatària, Eliance, mentre "intenta deixar-ne els tècnics de SEPLA al marge". Segons han informat en un comunicat, han demanat formar part de la comissió de seguiment que s'oficialitzarà aquest divendres i no han rebut cap resposta per part de l'Executiu autonòmic.

El sindicat assegura que a la comissió hi seran presents el Govern i els sindicats SATSE i Simebal. L'objectiu és vetllar pel compliment de la normativa de seguretat i les condicions del plec. SEPLA recorda que va ser aquest sindicat qui va denunciar públicament els incompliments tècnics en matèria de seguretat en els quals incorria Eliance, l'empresa que gestiona el servei.

"L'escassa predisposició del Servei Balear de Salut a col·laborar amb SEPLA ha quedat palesa des del primer moment, quan es presentaren a la primera reunió acompanyats d'un representant d'Eliance sense previ avís", afirmen.

SEPLA insta els responsables del Govern i del Servei Balear de Salut a incloure el sindicat en la comissió de seguiment amb l'objectiu de garantir la seguretat de les tripulacions, el personal sanitari i els pacients que volen a bord dels helicòpters del 061.

stats