URBANISME
Societat 02/03/2018

Manacor alena després de la sentència dels terrenys del Cilindre

La propietat demanava 41 milions i el Suprem dicta 140.000 euros

Miquel Barceló
2 min
La batlessa, Catalina Riera; la delegada d’Urbanisme, Isabel Febrer, i l’assessor jurídic, Felipe Pou, durant la roda de premsa.

ManacorDesprés d’una resolució agre (6 milions per 10.000 m2 a Son Fangos), una de dolça. El Tribunal Suprem ha dictat sentència sobre el preu dels 12.973 metres quadrats a la zona del Cilindre, que l’Ajuntament ha d’expropiar perquè el planejament preveu crear-hi una zona verda. El Suprem fixa el preu d’aquesta parcel·la en uns 142.000 euros.

Els terrenys afectats estan situats entre la rotonda d’entrada a Manacor des de la carretera de Portocristo i el club de tennis. “Una bona notícia per a tots els manacorins i les manacorines atès que els propietaris arribaren a reclamar 41 milions per aquests terrenys”, ha recordat la regidora d’Urbanisme, Isabel Febrer.

Anys d’espera

La batlessa Catalina Riera s’ha mostrat satisfeta pel fet de poder posar “punt final a molts d’anys de patiment”, atesa la quantitat que es demanava per l’expropiació.

La sentència 293/2018 del Tribunal Suprem sobre la valoració dels terrenys de la zona del Cilindre de Manacor és conseqüència del recurs que presentaren els propietaris contra la sentència del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears (TSJIB), que ja fixava en uns 140.000 euros el preu d’aquesta zona verda.

“La sentència del Tribunal Suprem considera el sòl expropiat rústic i no urbà, i aquesta és la raó per la qual els terrenys s’han valorat en uns 142.000 euros i no en 41 milions”, ha explicat la regidora d’Urbanisme.

“Els serveis jurídics municipals han hagut de certificar davant els tribunals que la zona és rústica i no urbana, perquè no disposa de serveis com l’enllumenat, l’’aigua corrent o el de clavegueram”, ha explicat l’assessor jurídic municipal, Felipe Pou. “Allò rellevant és que en aquest cas s’ha aplicat la nova Llei del sòl, que distingeix clarament entre allò que s’ha de considerar zona rústica o zona urbana”, ha afegit.

Defensa jurídica

Des del govern municipal consideren que “les sentències favorables no depenen de qui exerceix la defensa dels interessos de l’Ajuntament sinó de la llei que es pot aplicar”, segons la regidora d’Urbanisme. “Tant aquesta sentència com la de la zona de Torre Florida -500.000 euros per 10.000 m2 enfront dels 17 milions demanats pels propietaris, entre els quals hi ha la família Nadal-, són favorables als interessos de l’Ajuntament. En el cas de la zona del Cilindre, han defensat directament els serveis jurídics municipals, i en el cas de Torre Florida l’han exercida serveis jurídics externs”, ha dit Febrer.

Des d’Urbanisme, a més, han informat que “s’han fet les passes necessàries perquè l’expropiació de zones verdes no pugui amenaçar més el futur econòmic de l’Ajuntament”.

stats