Turisme
Societat 31/07/2023

Desconvoquen la vaga del sector de les bugaderies després d'arribar a un acord

Aquests dilluns horabaixa s'han reunit els sindicats i la patronal al TAMIB

ARA Balears
2 min
Imatge d'arxiu d'una bugaderia.

PalmaEls treballadors de les bugaderies de les Balears han desconvocat la vaga indefinida després que els sindicats s'hagin reunit amb la patronal aquest dilluns en el Tribunal d'Arbitratge i Mediació de Balears (TAMIB) i hagin arribat a un acord, segons ha pogut confirmar l'ARA Balears. La vaga estava prevista per a aquest dimarts a les 7 h.

Així, l'acord, que va entrar en vigor l'1 d'abril, tindrà vigència fins al 31 de març de 2027, recull diverses millores, com ara que el salari base, des de juliol d'enguany fins a l'abril de 2024, serà de 1.200 euros mensuals, més 50 euros de plus per assistència per a les categories professionals més baixes, com auxiliars de serveis, administratius i de manteniment, segons ha recollit Europa Press.

El pacte també contempla que els sous augmentaran progressivament, fins als 1.300 euros el 2024; 1.352 el 2015, i 1.386 el 2026. D'altra banda, les empreses que paguin plusos de funció, es comprometen al fet que no seran absorbits amb l'acord salarial signat, fet que redactaran en una disposició addicional.

Pel que fa als dies lliures, a partir de l'1 d'abril de 2024, les empreses amb més de 25 treballadors tindran dos dies lliures a la setmana (llevat pacte contrari individual o col·lectiu) i les de menys de 25 treballadors, un dia i mig. Fins que arribi la data prevista per a l'aplicació, es mantindrà el descans ininterromput d'un dia i mig, llevat de les empreses que tinguessin "consolidat un descans diferent".

Quant al descans diari dels treballadors, en jornades laborals superiors a cinc hores, correspondrà a 30 minuts (15 minuts a càrrec de l'empresa i 15 a càrrec del treballador, que haurà de recuperar posteriorment durant la jornada).

Els sindicats han expressat la seva satisfacció amb l'acord assolit i han agraït la feina feta pel TAMIB, ja que, segons han indicat, aquest dijous "no tenien cap proposta i estaven convençuts d'anunciar la vaga indefinida, però l'entitat ha insistit a mantenir el diàleg amb propostes i més propostes". Així, la comissió negociadora del conveni es reunirà per al redactat final de l'acord, a partir de la segona quinzena d'agost.

stats