Societat 28/06/2018

SATSE anirà als tribunals si l'IB-Salut no resol situació dels embarassos de les infermeres

El sindicat ha assegurat que les infermeres que estan en serveis on es treballa amb torns veuen minvades de manera substancial les seves retribucions per motius de gestació

Ara Balears
2 min
Imatge d'arxiu d'ARA Balears.

PalmaEl Sindicat d'Infermeria de les Illes Balears (SATSE) anirà als tribunals si l'IB-Salut no resol favorablement les 35 reclamacions presentades per infermeres que han estat embarassades i varen perdre doblers de la nòmina en requerir un canvi de lloc de feina per garantir la seva salut i la del fetus. Si la resposta fos negativa, SATSE interposarà demandes davant els jutjats contenciosos administratius.

En un comunicat, aquest sindicat ha explicat que les infermeres que treballen en serveis on existeix una continuïtat en les cures, és a dir, on es treballa amb torns, veuen minvades de manera substancial les seves retribucions quan, per motius de gestació i per garantir la seva salut i la del bebè, necessiten un canvi de lloc de feina.

Per aquest motiu són traslladades a altres àrees, principalment ambulatòries, on només realitzen torns fixos de matí.

Com a conseqüència d'això, deixen de percebre la retribució del concepte de torns, nocturnitat, festius i, en algun cas, guàrdies.

La disminució de la nòmina, assenyala SATSE, els afecta durant el període de temps que treballen en el lloc nou, però també influeix de manera negativa per al càlcul de la prestació de risc per embaràs que realitza la mútua quan cobren la prestació de maternitat i quan perceben el sou durant el període de lactància.

SATSE calcula que el perjudici econòmic el sofreixen entre vuit mesos i un any, i que la pèrdua mensual ronda els 250-300 euros.

La normativa de Prevenció de Riscos Laborals estableix amb "meridiana claredat" que el cost de les mesures relatives a la seguretat i la salut en el treball "no haurà de recaure de cap manera sobre els treballadors".

Per IB-Família seria una "paradoxa" que s'aprovi aquesta llei i, al mateix temps, es discrimini el personal sanitari per la seva condició de mares.

stats