Societat 12/04/2022

Salut rectifica i divideix la licitació dels nou centres de salut de Mallorca

PIMEM celebra la decisió i assegura que, així, les empreses illenques podran accedir als contractes

ARA Balears
2 min
Les consultes de pediatria del Centre de Salut Pere Garau es traslladen a partir d'aquest divendres al d'Escola Graduada / ARA BALEARS

PalmaEl Servei de Salut finalment dividirà la licitació dels centres de salut a Mallorca: licitarà de manera individual les unitats bàsiques i els centres de salut grans en una concessió d'un únic lot. Cal recordar que el projecte inicial plantejava una licitació única per construir i gestionar totes les infraestructures sanitàries, però el Tribunal Administratiu Central de Recursos Contractuals (TACRC) va donar la raó a PIMEM, que reclamava una concessió per lots perquè així hi puguin accedir les empreses illenques.

Les inversions que s'inicien enguany formen part del Pla Especial de Reactivació d'Atenció Primària, que ha presentat aquest dimarts la Conselleria de Salut i que suposa una injecció de 47,7 milions d'euros a la medicina comunitària. En concret, es preveu una despesa de 5,3 milions d'euros per construir les unitats bàsiques de salut de Consell, Montuïri, Sant Joan i Santa Margalida, i 33,6 milions per a la construcció dels centres de salut de Pollença, Artà, Son Ferriol, i el centre de salut i el SUAP de Bons Aires (Palma).

En paral·lel, s'espera que els ajuntaments cedeixin solars per construir-hi els centres sanitaris de Campos, Trencadors, Llucmajor i Colònia de Sant Jordi. A més, es preveu invertir dos milions per a petites ampliacions i reformes, com ara l'ampliació d'una planta al centre de Son Serra - La Vileta, l'ampliació de nou noves consultes a la unitat de Portocolom i l'augment de sis consultes de pediatria a la Unitat Pediàtrica de Pere Garau, entre d'altres.

El president de PIMEM, Jordi Mora, ha celebrat el canvi i ha remarcat que "abans hi havia un únic lot de 86 milions i ara hi ha lots de cinc milions". D'aquesta manera, "les petites i mitjanes empreses podran accedir a la contractació pública". Mora ha reiterat que la contractació pública "és un instrument de política econòmica que ha de permetre que les pime puguin créixer, desenvolupar-se i progressar".

stats