Societat 12/04/2022

Salut invertirà més de 45 milions a augmentar les plantilles d'Atenció Primària de Mallorca

La injecció econòmica també s'utilitzarà per ampliar infraestructures

ARA Balears
1 min
Un centre d'Atenció Primària. / ARA BALEARS

PalmaLa Conselleria de Salut i Consum destinarà durant els pròxims quatre anys 47,7 milions d'euros a incrementar les plantilles d'Atenció Primària de Mallorca, millorar les condicions laborals dels treballadors, i reformar i ampliar la xarxa de centres de salut i unitats bàsiques. En concret, invertirà 6.673.095 euros en la contractació de 150 nous professionals (132 infermers i 18 metges de família), informa el Govern en una nota.

El Pla Especial de Reactivació d'Atenció Primària, que ha presentat la consellera de Salut i Consum, Patrícia Gómez, també preveu canviar la tipologia de 298 contractes eventuals, a interins. A més, per tal de fidelitzar els treballadors i posar fi a la precarietat laboral, uns 406 professionals, fins ara interiors o amb contractes eventuals, han pogut accedir a una plaça fixa.

Pel que fa a la inversió en infraestructures, el Govern destinarà 5.369.939 euros a les unitats bàsiques de Consell, Montuïri, Sant Joan i Santa Margalida. Així mateix, mobilitzarà 33.695.481 euros per millorar els centres de salut de Pollença, Artà, Son Ferriol i el centre de salut i el SUAP de Bons Aires (Palma). A banda, invertirà dos milions d'euros a petites reformes i ampliacions a les unitats bàsiques de saluts de Portocolom, s'Arenal, Bunyola i Sant Llorenç.

stats