Societat 28/12/2021

Nou rècord de contagis: Salut detecta més de 1.900 casos en un dia a les Balears

La Conselleria ha notificat vuit morts més a causa del virus

2 min
Una sanitària fa un test d'antígens.

PalmaRècord absolut de contagis diaris a les Balears. La Conselleria de Salut ha notificat aquest dimarts 1.916 nous contagis i una taxa de positivitat en les proves diagnòstiques d'un 23,7%. Fins ara, la xifra màxima d'infeccions en una jornada havia estat de 1.216 casos, el 24 de desembre. D'altra banda, s'han comunicat vuit morts més, que eleven a 1.061 les defuncions durant la pandèmia a l'Arxipèlag. D'aquestes, dues corresponen al mes d'octubre i s'han fet públiques ara després d'una revisió del registre de mortalitat.

Els ingressos per covid-19 es mantenen estables, amb 229 pacients a planta i 61 a unitats de cures intensives. Així, els llits covid-19 estan en risc alt, amb una ocupació del 17,9%. Per illes, hi ha 250 illencs ingressats a Mallorca, 12 a Menorca i 26 a Eivissa. L'àrea que continua més afectada per la pressió assistencial és l'Atenció Primària, que també bat rècords de casos en seguiment: 16.731 aquest dimarts

Malgrat l'estabilitat als centres hospitalaris, el portaveu del Comitè Autonòmic de Malalties Infeccioses, Javier Arranz, va assegurar dilluns que "encara no estam en xifres de saturació" però si els casos augmenten "ens hi podem apropar". Ara com ara, la incidència acumulada a 14 dies a la Comunitat és de 943 casos per 100.000 habitants. La franja d'edat amb més contagis és la de 20 a 29 anys, mentre que la incidència dels majors de 70 anys "està estabilitzada", segons Arranz. "Volem pensar que les dosis de reforç estan protegint", va afegir.

Certificat covid

La Fiscalia de les Illes Balears ha mostrat conformitat amb les noves mesures contra el covid-19 que va proposar el Govern. La mesura més important era la que feia esment a l'ampliació de l'ús del certificat covid a tots els espais de restauració. Després de la llum verda de Fiscalia, ara falta que el Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears (TSJIB) hi doni el vistiplau.

Després d'un any de vacunació, el Govern ha inoculat 1.511.680 vaccins. Ara com ara, el 84,9% de la població diana ha rebut almenys una dosi i el 82,3% té la pauta completa. L'Executiu illenc ha demanat a l'Estat 10 equips sanitaris de les Forces Armades per reforçar els equips de vacunació contra el coronavirus. També s'han començat a contractar infermeres jubilades i s'està acabant d'habilitar l'Espai Francesc Quetglas a Palma com a espai de vacunació.

stats