Societat 27/12/2021

Només una farmàcia del centre de Palma té tests d'antígens

D'un total de 17 farmàcies del centre de Palma, només una té existències de tests d'antígens

2 min
Una farmàcia de Palma.

Palma"Ens en varen arribar 2.000 dijous i dissabte ja no en teníem", expliquen a la Farmàcia Munar Massot, de l'avinguda Alexandre Rosselló de Palma. De fet, després d'haver consultat a les 17 farmàcies que envolten el centre de Palma, és l'única que disposa de tests d'antígens per detectar el covid-19 avui dia.

Segons explicaven a l'apotecaria Munar Massot, les remeses de tests durant aquests dies, amb sort duren dos dies abans d'esgotar-se. Ara mateix, amb l'auge de contagis que estan vivint les Illes Balears, són el producte estrella. Però amb aquesta situació d'escassetat de producte, són molt nombroses les farmàcies que ja opten per col·locar un cartell a la porta de l'establiment indicant que ja no tenen tests.

Un altre procés que també s'ha observat són les llistes d'espera. A diferents farmàcies de ciutat, quan es preguntava si hi havia estoc de tests, responien: "No, però et podem posar a la llista i en dos o tres dies segurament et telefonarem". Perquè de les apotecaries també deixen una cosa clara, "no es poden reservar". Així i tot, avui, a la roda de premsa de la Conselleria de Salut, la consellera Patrícia Gómez, ha assegurat que a partir de dimecres o dijous es té prevista una arribada important de tests.

Les dades d'avui

Cal tenir en compte que l'Atenció Primària de les Balears viu la pressió sanitària més gran de la pandèmia. Segons les darreres dades de la Conselleria de Salut, els centres sanitaris tenen 15.332 illencs afectats pel coronavirus, una xifra a què no s'havia arribat encara durant la pandèmia.

Pel que fa als nous contagis, les darreres 24 hores s'han detectat 736 nous contagis: 688 a Mallorca, 8 a Menorca, 37 a Eivissa i 3 a Formentera. Cal recordar que, durant els cinc darrers dies, s'havien notificat més d'un miler d'infeccions diàries. La incidència acumulada a 14 dies a la Comunitat és de 943 casos per 100.000 habitants, i la franja d'edat amb més contagis és la de 20 a 29 anys.

stats