Societat 28/12/2021

La Fiscalia dona suport a l'extensió del certificat covid que havia demanat el Govern

L'informe que ha expedit l'òrgan es mostra conforme amb les noves mesures pel nivell 3 que havia proposat el Govern

ARA Balears
1 min
Certificat covid-19.

PalmaLa Fiscalia de les Illes Balears ha mostrat conformitat amb les noves mesures contra el covid-19 que va proposar el Govern. La mesura més important era la que feia esment a l'ampliació de l'ús del certificat covid a tots els espais de restauració. Després de la llum verda de Fiscalia, ara falta que el Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears (TSJIB) hi doni el vistiplau.

El Govern, a diferència de les darreres vegades, ha de demanar permís al TSJIB perquè les noves mesures que vol implantar no estaven incloses en el nivell tres d'alerta sanitària. Fonts del mateix Executiu varen indicar que el TSJIB podria donar el seu veredicte entre demà dia 29 i dijous 30 de desembre.

Segons han informat des de la Fiscalia i ha recollit Europa Press, s'ha emès ja l'informe que avala l'extensió del certificat covid a esdeveniments culturals, gimnasos, competicions esportives, acadèmies de ball, congressos i jornades professionals, sales de joc, locals de gent gran, refugis i hostals i també establiments turístics.

Com es deia, aquestes mesures afectaran totes les illes que estiguin en nivell tres d'alerta. Actualment, es tracta de Mallorca, Menorca i Eivissa, que va passar del nivell u al tres a l'última revisió. Formentera és l'única que troba al nivell dos.

stats