Societat 27/02/2021

Comença la vacunació massiva de docents a Son Dureta

A partir del 15 de març, tots els punts per vacunar estaran habilitats i es podran posar fins a 120.000 dosis setmanals

2 min
Salut preveu posar 7.000 dosis a Son Dureta aquest cap de setmana.

PalmaLa Conselleria de Salut ha començat aquest dissabte la vacunació massiva de docents al punt Covid Exprés de l'hospital de Son Dureta. Durant tot el cap de setmana estan citats a rebre la primera dosi 1.500 mestres d'Infantil. A Eivissa, la campanya ja va començar aquest divendres i en aquest cas és a Can Misses. Cal dir que la primera previsió per immunitzar aquest col·lectiu es va fixar per al 8 de març, però finalment s'ha avançat perquè "aquesta setmana s'ha accelerat la vacunació, sobretot gràcies a les 10 línies habilitades a Son Dureta", ha explicat el director general del Servei de Salut, Juli Fuster. A més, s'ha avançat la tanda de fàrmacs d'AstraZeneca.

A banda dels docents, es continuarà vacunant personal sanitari en aquest punt de Palma. En total, es preveu posar 7.000 dosis a Son Dureta aquest cap de setmana. La capacitat màxima que pot assumir Son Dureta amb les 10 línies és de 3.500 vaccins per dia. Paral·lelament, la propera setmana s’iniciarà la vaccinació de les persones majors de 80 anys als centres de salut. Aquest col·lectiu està format per gairebé 50.000 persones a les Illes Balears. Des de dimecres passat els equips d’infermeria d’Atenció a la Cronicitat ja immunitzen els majors de 80 anys adscrits a centres de dia i els professionals que hi fan feina. Fins ara, el 60% d’aquest col·lectiu ja ha estat vaccinat.

Tot i que ja s'ha començat la campanya per als mestres, serà la segona setmana de març quan rebran les dosis el gruix del professorat i també els cossos i forces de seguretat. El mateix dia 8 també s'habilitaran les 10 línies al poliesportiu Germans Escalas, i a partir de dia 15, la resta de punts de vacunació de l'Arxipèlag. En aquest sentit, el director de l'IB-Salut ha assegurat que es podran administrar 120.000 dosis setmanals. Fins ara s'estimava que serien 80.000.

Segons Fuster, les dues pròximes setmanes es preveu que la comunitat rebi més de 41.000 dosis. L'arribada massiva de vaccins s'espera entre finals de març i principis d'abril, i Fuster ha afirmat que, si es compleix l'enviament de vacunes, el 70% de la població illenca podrà estar immunitzada a mitjan juny.

En aquests moments, el 78,1% dels treballadors del Servei de Salut -que treballen en hospitals a l'Atenció Primària- ja ha rebut la primera dosi. En concret, s’han administrat 14.502 dosis —9.427 a treballadors de la sanitat pública i 5.075 de la privada. D’aquestes 14.502 dosis, 8.239 són primeres dosis i 6.263 són segones. També s’han administrat 19.466 vaccins a la resta de professionals sanitaris: 14.474 a treballadors del Servei de Salut i 4.617 a treballadors de la sanitat privada. Cal recordar que també s'ha finalitzat la campanya a les residències de gent gran i persones amb discapacitat.

Eugenia Escandell coordinarà la vacunació

La directora assistencial de l'IB-Salut, Eugenia Escandell, assumirà la coordinació de l'estratègia de vacunació a les Illes. El fins ara encarregat d'aquesta tasca, Carlos Villafáfila, està de baixa, segons ha assegurat Juli Fuster. Escandell ocuparà aquest càrrec almenys fins que Villafáfila torni.

stats