Societat 26/02/2021

Iago Negueruela, sobre el passaport de vacunació de la UE: "És important que es comenci a fer feina com abans millor"

El conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball recorda que no serà l'única mesura per poder viatjar

2 min
Una passatgera a l'aeroport de Son Sant Joan

PalmaEl portaveu del Govern i conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, ha qualificat de "gran anunci" les manifestacions de la cancellera alemanya, Angela Merkel, sobre la posada en marxa del passaport de vacunació a la Unió Europea, i ha recordat que és una mesura a la qual l'Executiu sempre ha fet costat com a eina per reactivar la mobilitat i el turisme. "És important que es comenci a fer feina amb aquesta certificació com abans millor", ha declarat després de la reunió del Consell de Govern. Merkel va anunciar dijous que tots els socis de la UE estaven d'acord a implantar-lo.

"És una de les mesures que s'ha de considerar per facilitar la mobilitat", ha afegit el conseller. Això sí, també ha matisat que no pot ser l'única, perquè "la mobilitat és un dret fonamental". "N'hi ha d'altres, a les quals donam suport", ha comentat, encara que ha reconegut que el certificat de vacunació serà "una de les més importants". "Ara cal treballar en com serà el certificat i quines altres eines s'han de tenir en compte, a més de com s'ha de pactar amb països que no siguin de la Unió Europea", ha dit.

Negueruela ha recordat que es poden obrir corredors segurs entre territoris europeus amb una incidència mínima del covid-19 i que també es poden fer proves en ports i aeroports. "Per això és important tenir dades bones, per tenir una oportunitat", ha continuat. Un altre dels punts que el titular de Turisme ha destacat és que les Balears es varen oferir la setmana passada a Madrid per ser "un dels primers territoris" on es provi el passaport europeu.

La Comissió Europea té a partir d'ara tres mesos per definir les condicions tècniques del passaport de vacunació i s'espera que estigui operatiu "els propers mesos" i "per a l'estiu", segons va dir Angela Merkel i va recollir l'agència Efe.

stats