Societat 19/02/2021

Les Balears s'ofereixen com a destí pioner a Espanya per a provar el passaport de vacunació

La ministra Reyes Maroto ha confirmat que aquest any el govern espanyol programarà i oferirà viatges de l'Imserso a partir de setembre

ARA BALEARS
1 min
L'Aeroport de Palma, pràcticament buit.

PalmaLa presidenta del Govern, Francina Armengol, i el conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, s'han reunit aquest divendres amb la ministra Indústria, Comerç i Turisme, i li han traslladat la voluntat que les Balears es converteixin en un dels destins pioners de tota Espanya en el qual es pugui provar el passaport de vacunació, amb el propòsit de reactivar el turisme, segons ha informat la Conselleria de Model Econòmic en un comunicat.

Negueruela ha assegurat que d'aquesta manera, i igual que ocorregués l'any passat amb el Pla Pilot, les Illes serien un dels primers territoris a obrir-se al turisme internacional, al mateix temps que permetria controlar encara millor els accessos. “Estem treballant en això amb l'objectiu que les Balears puguin ser un dels primers destins en el qual s'implanti aquesta mesura”, ha assegurat.

La trobada també ha servit perquè la ministra traslladi a la delegació balear “la certesa que el programa de l'Imserso tornarà a celebrar-se a partir de setembre”. Segons Negueruela, “això ens dóna garanties per al final de la nostra temporada i potenciar així el turisme nacional a partir de setembre”.

Els fons europeus també han estat un dels temes que han tractat i Negueruela ha assegurat que s'ha acordat “mantenir contactes setmanals per a monitorar la situació” i continuar avançant.

stats