Societat 18/03/2021

Salut detecta "un increment" de casos de coronavirus 15 dies després de reobrir els bars

La consellera Patricia Gómez adverteix que "encara tenim mesures dures i no és casualitat"

1 min
La consellera de Salut, Patricia Gómez, aquest dimarts en el Parlament

PalmaLa consellera de Salut i Consum del Govern, Patricia Gómez, ha advertit aquest dijous que ahir van "veure un petit repunt" en els casos de covid-19 a les Balears, que "casualment coincideix amb el fet que fa 15 dies es van relaxar algunes mesures", en referència a la reobertura dels bars i restaurants. Gómez ha realitzat aquestes declaracions durant la inauguració de la I Jornada sobre Vacunació covid-19: L'èxit de la Ciència i la Salut.

Efectivament, aquest dijous ha estat el tercer dia d'augment de contagis de coronavirus a les Illes, en què Salut ha detectat 59 nous contagis i vuit morts més a causa de la malaltia. "Encara tenim mesures dures, però no és casualitat", ha indicat la consellera, qui ha alertat que "hi ha països que estan quasi confinats i que no aconsegueixen davallar d'una incidència de 200 casos per cada 100.000 habitants".

"Hem après que la desescalada ha de ser més estratègica, lenta i segura perquè no hi ha casualitats", ha assenyalat Gómez, que anima a "posar la mirada en el futur i a mitjà termini" perquè "d'aquí a uns mesos puguem tenir aquest 70% de la població vacunada". Només aleshores "podrem recuperar la normalitat que hem perdut i que fa un any que ens sotmet a tensió", ha afegit.

No obstant això, ha celebrat que "fa un any no haguéssim imaginat que ja tendríem vacunes de diferents cases comercials". Això permet, entre altres coses, que "faci uns 20 dies que no hi ha cap cas positiu a les residències de gent gran", fet que la titular de Salut qualifica d'"èxit social: de la societat en el seu conjunt i dels investigadors en particular".

stats