Societat 02/03/2021

Terrasses plenes el primer dia de reobertura a Palma: “La gent tenia moltes ganes de bar”

Els bars i restaurants les obren al 50% després de gairebé dos mesos de tancament

2 min
La terrassa del bar Cristal de Palma, aquest dimarts al matí.

PalmaEl cel ennigulat amb què s'ha despertat Palma aquest dimarts no ha aturat els palmesans d'omplir les terrasses el primer dia de reobertura. Des de primera hora del matí, a les principals zones d'oci del centre de Ciutat ja s'hi ha vist més gent passejant que les darreres setmanes i la majoria dels bars tenien les taules de l'exterior plenes. Feia gairebé dos mesos –des del 12 de gener– que tota la restauració estava tancada, com a mesura per aturar l'expansió del coronavirus decretada pel Govern balear. Ara, a Mallorca obren al 50% i es mantenen tancats els espais interiors.

"La gent tenia moltes ganes de bar, d'estrenar terrasses. La resposta ha estat molt bona", afirma l'encarregat del bar Bosch, Juanjo Calzada. El mític bar palmesà ha obert a les 8 h amb els primers cafès i pastes, i a mig matí ja servia els llonguets. "I ja tenim un parell d'encàrrecs per dinar a la terrassa", afegeix Calzada.

"Espanya sense els seus bars no és res", diu Andrés, que és propietari del bar Sant Nicolau, al barri homònim. En el seu cas, varen fer servei per endur uns dies, però, en veure que no era rendible, varen decidir tancar fins que es decretàs l'obertura de la restauració. Opina que, per no haver de tornar a tancar, s'hauria de controlar que es compleixin les mesures en llocs com els centres comercials, "on les taules estan tan a prop que et pots bufar a la nuca".

Andrés està content perquè ha tingut la terrassa plena tot el matí, i una cosa que l'afavoreix és que té sostre. D'altra banda, demana que es posin més facilitats per ampliar l'espai exterior i poder fer "'tardeos' controlats i servir sopar", perquè és quan més s'atreu el públic local.

L'alegria dels clients –davant els seus cafès, cerveses, vins, llonguets...– és visible quan se circula per indrets com el passeig del Born, la Rambla, la plaça d'Espanya o Blanquerna, tots molt transitats. Al carrer dels Oms, l'encarregada de l'MDQ, Loli, assegura que "s'ha notat moltíssim, la gent des de ben prest ja estava asseguda". Ella estava fins ara treballant sola amb el servei per endur i ara s'hi ha incorporat un altre cambrer. Només tenen sis taules, "però fins i tot així es nota la pujada, tant en gent com en mercaderia", afegeix.

A la plaça d'Espanya, el bar Cristal està de doble celebració: "Primer dia després de les restriccions i per a nosaltres també primer dia com a nous propietaris", comenta Patrícia Fernández. Després de tres anys sota el nom d'Es Rebost, els nous propietaris recuperen el nom de l'antic i històric local, que va tancar el setembre del 2017 després de 62 anys en aquest racó de la plaça d'Espanya. "La gent està molt contenta i esperam que sigui responsable també amb les distàncies, la mascareta i totes les mesures, perquè, si no, al final tornarem cap enrere", tanca.

stats