Política 02/03/2021

Les Balears endureixen el criteri perquè els turistes espanyols hagin de presentar PCR

Les Illes abaixen de 150 a 100 la incidència acumulada perquè la prova sigui obligatòria a ports i aeroports

2 min
La presidenta del Govern, Francina Armengol, aquest dimarts en el Parlament

La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha anunciat aquest dimarts en el ple del Parlament que l'Executiu endurirà la condició perquè els turistes espanyols entrin a les Balears. Segons ha indicat, a partir d'aquesta setmana es demanarà una prova PCR negativa als viatgers estatals que vinguin de comunitats autònomes amb una incidència acumulada de més de 100 casos per cada 100.000 habitants, i no de 150 com fins ara. "Aquesta setmana canviarem el decret, i de 150 casos passarem a 100", ha respost la presidenta a una pregunta del diputat d'El Pi, Josep Melià, a més d'indicar que a hores d'ara Extremadura està per sota d'aquesta xifra –Múrcia i La Rioja també estan per sota de 100–.

Melià ha demanat a la cap de l'Executiu què es farà per garantir que les Illes siguin una destinació segura una vegada acabi l'estat d'alarma el 9 de maig. "Es parla del passaport sanitari, però què passarà amb els turistes no vacunats? S'exigiran proves també als turistes de l'Estat?", ha preguntat. El diputat regionalista també ha reclamat col·laboració publicoprivada i que els hotels puguin fer proves d'antígens, com passa a altres indrets turístics.

"Com podrem reobrir és una pregunta clau per a la reactivació de la nostra Comunitat Autònoma", ha respost Armengol, qui ha recordat que la mobilitat es pactarà en l'àmbit de la Unió Europea. "Hi ha un acord per presentar el passaport de vacunació durant març, i és la fórmula que més ens interessa. El govern espanyol ha acceptat que siguem la primera destinació a provar", ha afegit. Però aquesta no serà l'única mesura per garantir una mobilitat segura, segons ha assenyalat la presidenta. "També hi haurà corredors segurs on es poden demanar diferents proves. De moment, la incidència acumulada a set dies ha d'estar per sota de 50, una de les exigències d'Alemanya, que és un dels nostres països emissors", ha comentat.

Quant a la possibilitat de fer proves d'antígens als hotels, Armengol ha dit que no hi ha "cap petició" al respecte. "Sí que tenim peticions per fer controls a ports i aeroports. Anam d'acord amb el sector turístic tant pel que fa als hotels com a la resta", ha sentenciat.

stats