Societat 09/09/2021

Salut començarà a posar la tercera dosi a persones amb immunodepressió greu la setmana que ve

Les persones afectades rebran la telefonada d'Infovacuna

2 min
Imatge d'arxiu d el'inici d ela campanya de vacunació contra el covid-19, ara fa uns mesos

PalmaLa tercera dosi de la vacuna contra el covid-19 es començarà a administrar a les Balears a partir de dimecres que ve. Això si, només la rebran les persones amb immunodepressió greu, com malalts crònics o persones amb trasplantaments. Així ho ha explicat aquest dijous la coordinadora de l'estratègia de vacunació contra el coronavirus a les Illes Balears, Eugenia Carandell.

En aquest sentit, la coordinadora ha remarcat que les persones que s'hagin de posar aquesta tercera dosi rebran una telefonada d'Infovacuna i que en total a les Illes hi ha entre 2.000 i 3.000 persones afectades. Pel que fa a la possibilitat d'administrar-la, ha remarcat que hi ha a les geleres més de 300.000 dosis, per la qual cosa n'hi ha suficients per posar aquesta tercera dosi.

Aquesta decisió s'ha anunciat després que aquest dimarts la comissió de Salut Pública, integrada pel Ministeri de Sanitat i les comunitats autònomes, donàs llum verda a aquesta tercera vaccinació.

La vacunació tornarà als centres de salut

Carandell també ha explicat que la vacunació contra el coronavirus continuarà a partir del mes d'octubre als centres de salut, una vegada que es tanquin, de manera progressiva, els grans punts de vaccinació a Mallorca i Eivissa. Cal recordar que a Menorca aquesta acció ja es va dur a terme durant el mes d'agost.

D'aquesta manera, el Servei de Salut ha iniciat un procediment de desescalada d'aquests punts, una vegada que s'ha superat el 70% de població diana vaccinada amb la pauta completa. A Mallorca només quedarà com a punt de vacunació massiva Son Dureta, que estarà obert de les 8 a les 20 h, sense cita cada dia de la setmana.

Així, a partir del 21 de setembre es tancaran el Poliesportiu Mateu Cañellas, d'Inca, i l'Hipòdrom de Manacor i un dia abans es tancarà la vaccinació sense cita. El darrer centre de vaccinació massiva que tancarà a Mallorca és el Poliesportiu Germans Escales, el 29 de setembre. A partir del 22 de setembre els centres de salut vacunaran els dimecres amb cita prèvia.

A Eivissa la línia de vacunació de la Policlínica Nuestra Señora del Rosario tancarà el 15 de setembre, igual que la línia de l'Hospital de Formentera, i a partir del 29 de setembre tancarà el Recinte de Fires i Congressos. Actualment, a les Illes Balears s'ha vaccinat el 77,4% de la població diana amb la pauta completa.

stats