Societat 29/03/2020

Salut confia arribar al pic de casos de coronavirus a les Illes el proper cap de setmana

El Ministeri de Salut ha comptat fins a aquest diumenge 958 casos de persones infectades per coronavirus a Balears

Ara Balears
2 min
Salut confia arribar al pic de casos de coronavirus a les Illes el proper cap de setmana

PalmaEl portaveu del Comitè de Gestió de Malalties Infeccioses de les Balears, Javier Arranz, ha considerat aquest diumenge que els casos de coronavirus a l'Arxipèlag han crescut a un "ritme menor" en les darreres hores, la qual cosa és una "bona notícia". En aquest sentit, el portaveu ha mostrat confiança que en aquesta setmana vinent s'arribi al màxim de casos de coronavirus a les Balears i que el nombre de contagiats comenci a disminuir, "si tot va bé".

Arranz ha subratllat que l'augment de casos creix a un ritme més lent, la qual cosa permet ser "optimistes". Es tracta d'un fenomen estadístic que s'ha produït als països afectats pel coronavirus. Fins i tot pot ser que, després de dues setmanes de confinament dels ciutadans, "s'acceleri" la baixada de casos a les Illes fins a arribar a una zona d'"altiplà i després comenci a baixar", ha comentat durant la roda de premsa.

El Ministeri de Salut ha comptat fins a aquest diumenge 958 casos de persones infectades per coronavirus a Balears, 96 més que ahir, fet que suposa un increment de l'11%. Així, la progressió diària dels casos els darrers dies a les Balears ha anat alentint-se amb augments del 19,5%, 17,5%, 17,4%, 14,3%, un 14,1% d'aquest dissabte i un 11% aquest diumenge.

Contagis personal sanitari

Mentrestant, el nombre de personal sanitari contagiat fins a aquest diumenge és de 134. Tot i això, les Balears se situen entre les comunitats amb menor nombre d'afectats dins del sector, ha destacat Arranz. Així mateix, ha remarcat que, a banda dels contagiats, en total hi ha 393 professionals de salut que són vigilats davant possibles símptomes. Arranz ha dit que el nombre de contagiats representa un 0,8% del total del personal i ha dit que també va disminuint respecte dels dies anteriors.

Els dos primers casos a Formentera

Formentera ha registrat aquest diumenge els dos primers casos positius de coronavirus, segons ha informat el doctor Javier Arranz durant una roda de premsa. El portaveu del Comitè de Gestió de Malalties Infeccioses de les Balears ha especificat que un està ingressat a Eivissa i l'altre està sota vigilància de la Unitat Volant d'Atenció al Coronavirus (UVAC). El pacient ingressat a l'UCI de l'hospital Can Misses és un home de 43 anys que hi va ser traslladat amb l'helicòpter del SAMU 061.

stats