Societat 29/03/2020

Les Balears arriben als 958 casos de coronavirus i sumen 33 morts

Segons les dades del Ministeri de Sanitat, en un dia s'han detectat a les Illes 96 contagiats més

Ara Balears
2 min
L'Hospital General de Palma

PalmaEl Ministeri de Sanitat ha informat que 96 persones més han donat positiu en coronavirus a les Illes Balears, cosa que significa que la xifra total arriba als 958 contagis. Entre aquests nous contagis, hi ha dos a Formentera, que fins ara no havia presentat cap cas. Un està ingressat a Eivissa i l'altre està sota vigilància domiciliària.A més, la Conselleria de Salut ha informat que un home de 84 anys amb patologies prèvies ha mort amb coronavirus a l'Hospital General, i un altre home d'uns 90 anys amb patologies prèvies ha mort aquest dissabte a Son Espases.

Amb aquests nous casos ja són 33 les persones que han mort i que havien donat prèviament positiu per coronavirus. Respecte a la xifra d'altes, en total hi ha 82 persones que ja s'han recuperat. En aquests moments a les UCIs de les Illes hi ha un total de 89 persones.

D'altra banda, el doctor Javier Arranz, portaveu de comitè de gestió de malalties infeccioses, ha remarcat que els casos positius van augmentant d'una forma més lenta i en aquest sentit són optimistes. Respecte al personal sanitari contagiat, Arranz ha dit que representa un 0,8% de total del personal i ha remarcat que també va disminuint respecte als dies anteriors.

Una de les preguntes més freqüents aquests dies ha estat què passarà quan les xifres disminueixin i ja hàgim passat la corba. En aquest sentit, el portaveu ha explicat que així com el confinament es va anar fent de forma gradual, el fet de tornar a la normalitat es farà de la mateixa forma. "S'aniran baixant les condicions de confinaments per evitar que hi hagi un nou brot epidèmic. A poc a poc es tornarà a la vida normal".

En el conjunt de l'Estat, el nombre de defuncions per covid-19 no deixa de créixer. Per tercer dia consecutiu, aquest diumenge marca un nou rècord: 838 en les darreres 24 hores. En total, des de l'inici de la pandèmia, se n'han registrades 6.528. Per contra, baixa el nombre de nous casos positius en comparació al dia anterior.

Els casos confirmarts ja arriben als 78.797. Són 6.549 més que dissabte, un 9% més, percentatge molt inferior al que s'ha registrat els darrers dies. La xifra de nous positius, però, és incerta, perquè a l'Estat no s'està realitzant la prova del covid-19 a la majoria de persones que tenen símptomes lleus i passen la malaltia aïllats a casa.

stats