Societat 03/08/2020

Dos regidors de Vilafranca es lleven la mascareta per fotografiar-se amb una dona de més de 80 anys

El batle admet els fets i un dels membres del Partit del Poble reconeix que "s'han equivocat"

Ara Balears
3 min
El batle de Vilafranca admet que dos regidors es llevaren la mascareta per fotografiar-se amb la gent gran

PalmaDiversos regidors de l'equip de govern de Vilafranca de Bonany han repartit obsequis a gent de més de 80 anys per celebrar la tradicional missa dedicada a la tercera edat, com es fa cada any. Però aquest pic, dos, Gori Bauzá i Jaume Català, s'han tret la mascareta per fotografiar-se amb com a mínim una de les homenatjades, en plena pandèmia de covid-19 i sabent que ella és població de risc. El batle del municipi, Montserrat Rosselló, ha admès que dos dels seus regidors es llevaren la mascareta "per fer-se la foto" amb alguns dels obsequiats, però, paradoxalment, assegura que en tot moment, els membres del seu partit "l'han duita i han complert la distància de seguretat". Així mateix, un dels regidors ha reconegut a l'ARA Balears que "s'han equivocat" i que no s'haurien d'haver llevat la mascareta, però ha explicat que ella mateixa els ho va demanar.

Amb l'objectiu d'evitar nous contagis de coronavirus, l'ajuntament del municipi va suspendre gran part dels actes de les festes patronals de la Beata, que se celebraven durant la darrera setmana de juliol i acabaven aquest diumenge, dia 2 d'agost, amb Sa Revolta. Un dels actes que es varen anul·lar és la missa de la gent gran. La tradició marca que cada any els majors de 80 es reuneixen durant les festes per assistir a una cerimònia que els dediquen, on se'ls obsequia amb una ensaïmada, una botella de cava i una mascareta. Però aquest any ha estat un dels actes que l'ajuntament també ha suspès per tal d'evitar nous contagis. Tot i això, aquest any membres de l'equip de govern municipal han repartit els obsequis casa per casa. La majoria, segons ha pogut saber l'ARA Balears, han duit la mascareta en tot moment.

Vilafranquers celebren Sa Revolta

Les festes patronals han duit més conflictes relacionats amb la pandèmia. Un grup de vilafranquers s'ha saltat les restriccions per fer la seva pròpia Revolta. El panorama a les 2.30 h d'aquesta matinada era el següent: alcohol, música i un grup de més d'una vintena de joves sense mascareta ni distància de seguretat fent festa al carrer. Aquest any era el 30è aniversari de Sa Revolta "i els vilafranquers tenien ganes de celebrar-ho, però des de l'organització vàrem comunicar que no es faria cap mena d'acte per tal d'evitar problemes i ser responsables", comenta el president de Sa Revolta, Amador Barceló.

Cal recordar que les botellades en espais públics estan prohibides, així com les festes privades amb més de 15 membres en espais tancats o amb més de 30 a l'exterior, i que en tot cas s'hi ha de garantir la distància mínima de seguretat d'un metre i mig entre els assistents no convivents.

Des d'un principi, Sa Revolta va deixar clar en un comunicat difós per xarxes que aquest diumenge no hi hauria "cap acte organitzat per l'entitat, ni bar, ni bauxa, ni música, ni dimoni, ni caparrots, ni pregó" i que "si qualsevol subjecte irresponsable" no feia cas d'aquesta decisió, no eren responsables "de res del que pugui passar", relata la nota. No obstant això, hi ha hagut alguns joves que no n'han fet cas i han muntat la seva pròpia festa revoltera entre la propietat privada i el carrer.

Fonts de la Policia Local de Vilafranca confessen que aquesta matinada no han estat de guàrdia "perquè no hi havia cap esdeveniment programat", però tenen clar que aquest tipus de comportament passa a "tots els municipis de l'illa". En aquest sentit, el batle de Vilafranca, Montserrat Rosselló, comenta que en aquesta festa hi havia una vintena d'assistents, i destaca que si l'Ajuntament hagués tingut coneixement de la seva il·legalitat "s'hauria aturat immediatament".

stats