Societat 14/09/2021

Romà Julià demana recuperar el pla estratègic de l'àrea de Salut de Menorca quan es "relaxi" la situació

El gerent finalitza el seu cicle i Salut designarà els pròxims dies el substitut

Iván Martín
2 min
Romà Julià durant una compareixença de premsa.

El gerent de l'àrea de Salut de Menorca, el doctor Romà Julià, ha assegurat que quan la situació sanitària es relaxi serà el moment de recuperar el pla estratègic que va dissenyar fa dos anys, una vegada va prendre possessió del càrrec. Julià compleix aquest dimarts 65 anys i abandonarà la responsabilitat els pròxims dies perquè es jubila. La Conselleria de Salut del Govern balear designarà el seu substitut per tal de dirigir la sanitat pública menorquina i afrontar els reptes de futur, especialment després d'una cinquena onada de contagis per covid-19 que ha estat la més agressiva d'ençà que començà la pandèmia.

Julià recorda: "Vaig arribar per dur a terme la meva darrera gestió assistencial, vam elaborar un pla estratègic que vam iniciar a desenvolupar, però en menys de cinc mesos ja teníem el primer pacient ingressat amb covid-19 i es va aturar tot". I afegeix: "Ara la situació és diferent, el document és a un calaix tancat, tot i que després de la cinquena onada seria interessant que recobràs el protagonisme que requereix".

D'altra banda, el gerent de l'IB-Salut a l'illa, que finalitzà els seus estudis l'any 1982, ha reconegut que amb la jubilació "inicii una nova trajectòria", però ha aprofitat per fer balanç de dos anys intensos al capdavant de l'àrea de Salut de Menorca. En aquest sentit, diu que el millor és "la resposta exemplar de la població i les institucions públiques i la professionalitat del personal sanitari, que no ha abaixat la guàrdia mai", mentre que la part negativa l'atribueix a "les pèrdues humanes perquè no tornen mai, així com aquells pacients que encara arrosseguen símptomes relacionats amb el covid-19".

El doctor Romà Julià, que recentment ha estat avi, continuarà residint a Menorca, tot i que es desplaçarà amb assiduïtat a Barcelona per complir amb les obligacions familiars.

stats