Societat 01/03/2022

Ricky Martin critica "el cinisme" dels governants mexicans respecte a la violència de gènere

El cantant porto-riqueny, de 50 anys, ha criticat també la invasió russa d'Ucraïna

2 min
Ricky Martin abans de la roda de premsa a Mèxic

BarcelonaRicky Martin ha condemnat el masclisme imperant a Mèxic en una roda de premsa al país i ha expressat la urgència que existeix per erradicar la violència de gènere a Mèxic, on cada dia són assassinades més de deu dones. Per aquest motiu, assegura que a l'espectacle que oferirà a Ciutat de Mèxic el pròxim 8 de març, Dia Internacional de les Dones, parlarà obertament del tema i denunciarà “el cinisme” dels governants del país sobre aquesta qüestió. "Estant aquí a Mèxic cridaré als quatre vents i responsabilitzaré els líders. Ja n'hi ha prou, de cinisme. La força que les dones tenen és més poderosa que la meva, però el que jo pugui dir davant de les càmeres perquè la dona se senti còmoda i protegida no ho callaré", ha exclamat l'artista, de 50 anys.

El cantant porto-riqueny, que es considera un aliat de la causa i sap que la seva veu “fa tremolar" alguns, ha explicat que planeja trobar-se amb diverses dones que han patit certs atacs per “poder parlar en nom seu". A més, ha ressaltat la feina que activistes mexicanes han aconseguit en obrir camí no només al país, sinó també a la regió de Centreamèrica. "Si els polítics no creen lleis que protegeixin la dona, o les minories en general, no passarà res", ha assegurat el cantant, pare de quatre nens.

Solidaritat amb Ucraïna

Martin també ha expressat la seva solidaritat amb el poble ucraïnès. "El primer que dic als meus concerts és que ens oblidarem de tots els problemes de casa, del país, del món, perquè vull que les dues hores siguin simplement de llibertat", ha dit l'artista, de 50 anys. "Però amb una cosa tan descarada com el que està passant ara, em penso prendre un moment perquè de manera conscient el públic pugui deixar anar una mica d'amor i activar un pensament positiu davant del que està passant", ha afegit.

L'activisme de Martin ha abastat tots els àmbits de la seva vida, i la música no n'ha sigut una excepció. Després de patir fortes crisis d'ansietat durant la pandèmia, va trobar en la música una cura que espera que arribi a tots aquells que ho necessitin amb el seu projecte Martin Music Lab, en què utilitza la tecnologia "orbital àudio", amb la qual es va gravar el seu EP Pausa (2020). "Em vaig envoltar de molts compositors i el meu soci, que és Jaycen Joshua, i li vaig dir que havíem de fer un impacte social", recorda el cantant. "Li vaig dir: «No sé si és música, un llibre, un documental, ajuda'm a trobar alguna cosa». I va ser llavors quan vam entrar al que és el so immersiu", rememora.

Aquesta tecnologia distribueix els estímuls sonors fent la sensació d'un viatge del so a les orelles per amplificar l'experiència auditiva. "Segons els metges, podrem ajudar pacients amb depressió, ansietat i persones que viuen amb autisme", explica un Martin que vol contribuir a erradicar els tabús al voltant de la salut mental.

stats