Retiren una altra vegada posidònia a la Ràpita

La Conselleria de Medi Ambient n'ha donat l'autorització 

Aquest dimecres s'ha tornat a retirar posidònia a la Ràpita. Les màquines han entrat a la platja durant la matinada per retirar les algues que estaven al costat del Club Nàutic de la Ràpita, que va demanar els permisos per dur a terme les tasques. Segons ha avançat ' Diario de Mallorca', les màquines s'han retirat a les 8.00 h.  

Segons la Conselleria de Medi Ambient, aquesta zona està situada fora del Parc Natural del Trenc i disposava de l'autorització corresponent. La retirada s'ha dut a terme sense la presència dels agents mediambientals, "ja que no és obligatori", però quan diferents testimonis els han avisat dels fets hi han enviat els efectius.  

Terraferida ha denunciat els fets i ha assegurat que els actes dels darrers dies "van lligats en una espècie de croada antiposidònia". Aquesta no és la primera vegada que s'ha pogut veure com es retirava posidònia a la Ràpita aquest estiu. El dilluns 12 d'agost el GOB ja va denunciar l'activitat a la zona, que sí que estava autoritzada per la Conselleria de Medi Ambient, ja que també es van retirar algues de dins l'aigua.   

Cinc beneficis de la posidònia per als ecosistemes mediterranis

EDICIÓ PAPER 11/07/2020

Consultar aquesta edició en PDF