Societat 12/08/2019

El GOB denuncia la retirada de posidònia a la platja de la Ràpita

Els ecologistes critiquen la presència d'excavadores que lleven algues fins i tot dins l'aigua

Ara Balears
2 min
Imatge de les tasques de retirada de posidònia a Sa Ràpita

PalmaEl GOB ha denunciat aquest dilluns la retirada de posidònia a la platja de la Ràpita (Campos) i la presència d'excavadores que fins i tot estan llevant les algues de dins l'aigua, operació que no està permesa pel Decret de posidònia. A més, des del GOB s'assegura que aquesta retirada s'està fent sense autorització de la Conselleria de Medi Ambient.

D'altra banda, Terraferida ha retret al Govern que "presumeixi" d'haver aprovat el Decret de posidònia i d'haver aprovat el Parc Natural del Trenc per després claudicar davant la demagògia de la pitjor dreta. "Continuau així i aviat no hi haurà platja ni turistes", ha alertat l'associació.

Per part seva, la Conselleria de Medi Ambient i Territori ha indicat que la retirada de restes de posidònia d'aquest dilluns té autorització des del 26 de juliol i "s'ha fet sota la supervisió de dos agents de Medi Ambient i d'acord amb la normativa".

El GOB demana a Emergències l'informe sobre el perill de la posidònia

El GOB també ha instat el Govern a "donar explicacions" sobre l'informe que alerta que l'acumulació de restes vegetals de posidònia a les platges de Campos posa en risc la integritat física dels banyistes i la tasca de rescat dels socorristes.

L'organització ha informat que ha conegut pels mitjans de comunicació l'existència d'aquest document, elaborat per l'Ajuntament de Campos i que s'ha enviat a la Direcció General d'Emergències i Interior, dependent de la Conselleria d'Administracions Públiques i Modernització. L'informe explica que l'acumulació de posidònia a les platges de la Ràpita i les Covetes dificulta l'accés a la mar dels banyistes i socorristes, motiu per retirar-la.

El GOB no només ha reclamat una còpia del document, sinó que també ha demanat a la consellera d'Administracions Públiques i Modernització, Isabel Castro, que expliqui qui el va encarregar i per què. "No podem acceptar que es consideri que l'acumulació natural de posidònia a la costa suposi un risc per a les persones i s'hagi de retirar. Aquesta situació forma part de la dinàmica natural de les platges del Mediterrani", ha subratllat l'entitat, la qual també ha destacat que la retirada d'aquestes restes està relacionada amb la important pèrdua d'arena de moltes platges de Mallorca.

El GOB ha indicat que si Emergències considera que la posidònia acumulada a les platges naturals suposa un risc real per als banyistes, hauria d'instar a la prohibició del bany, "de la mateixa manera que es prohibeixen altres usos del medi natural quan es considera que hi ha risc per als ciutadans". "Consideram que això no fa falta en aquest cas i que l'informe està fora de lloc", ha afegit l'entitat.

stats