Societat 02/08/2021

La rehabilitació d'El Tirador reduirà fins a un 20% el consum energètic dels habitatges

Es preveu la instal·lació de 62 panells i una remodelació de la façana

ARA Balears
1 min
Teulada d'El Tirador de Palma.

PalmaL'Ajuntament de Palma ha presentat el nou projecte de reforma i ampliació de l'edifici El Tirador, que preveu reduir fins a un 20% el consum energètic dels habitatges mitjançant una rehabilitació de la façana interior i la instal·lació de plaques fotovoltaiques. En total, es preveu la instal·lació de 62 panells amb una potència instal·lada total de 23.560Wp, que suposaran la producció elèctrica de 34.842 kWh cada any.

L'obra preveu una inversió d'1,3 milions d'euros, segons ha informat la Regidoria de Model de Ciutat en un comunicat aquest dilluns. Amb la voluntat d'optar a un finançament extern, la iniciativa s'ha presentat al Programa de Rehabilitació Energètica d'Edificis (PREE) del Ministeri de Transició Ecològica i Repte Demogràfic.

El projecte compleix els requisits de la convocatòria, segons Cort, que ha informat que es podria aconseguir una partida de 6.000 euros per cada habitatge rehabilitat. La regidora l'àrea involucrada, Neus Truyol, ha assenyalat que la proposa s'adequa a la subvenció perquè actua en habitatges socials i perquè es completa posant plaques solars a la teulada. En cas de guanyar l'ajuda completa, es podrien aconseguir 738.000 euros.

L'edifici d'El Tirador està ubicat en una parcel·la amb façanes contigües que donen als carrers de Miquel del Sants Oliver, Damas Calvet i Goethe, i ocupa una superfície de 2.049 metres quadrats. L'edifici es va acabar de construir l'any 1952 i és d'ús exclusivament residencial, amb 45 habitatges de propietat i gestió municipal. A l'edifici ja s'hi han fet millores durant una primera fase, però el projecte presentat en culminarà la rehabilitació integral.

stats