Societat 05/08/2021

El Regne Unit manté les Balears en la zona ambre del seu semàfor covid-19

El govern de Boris Johnson recomana una prova PCR als ciutadans que tornin d'Espanya com a mesura de precaució

ARA Balears
1 min
Arribada de turistes britànics a l'aeroport de Palma.

PalmaEl Regne Unit ha anunciat que manté Espanya, i, per tant, també les Balears, a la zona ambre del seu semàfor covid-19, segons ha informat Europa Press. D'aquesta manera, els viatgers amb la pauta completa de vacunació no hauran de fer la quarantena de deu dies en tornar a Anglaterra. No obstant això, l'executiu de Boris Johnson ha recomanat als ciutadans que quan tornin d'Espanya ho facin amb una prova PCR com a mesura de precaució "contra l'augment de la incidència del virus".

"Els metges i científics del Regne Unit es mantindran en contacte amb els seus homòlegs a Espanya per estar al corrent de les darreres dades al país", assegura el govern britànic en un comunicat. El Regne Unit assegura que les dades de tots els països es mantindran sota revisió "i no dubtaran a prendre mesures quan canviï el panorama epidemiològic d'un país".

"Si bé hem de continuar sent previnguts, els canvis d'avui reobren una varietat de destinacions de vacances a diferents parts del món, la qual cosa és una bona notícia tant per al sector com per als viatgers", ha afirmat el secretari de Transport, Grant Shapps.

Alemanya, Àustria, Eslovènia, Eslovàquia, Letònia, Romania i Noruega passen de la llista ambre a la verda, que eximeix de quarantena tots els viatgers que no hagin donat positiu. A causa de la millora de la situació sanitària, altres països han aconseguit passar del vermell a l'ambre. És el cas de l'Índia, Qatar, els Emirats Àrabs i Bahrain.

stats