Societat 14/07/2021

Els britànics que no estiguin completament vacunats hauran de fer quarantena quan tornin de les Balears

El Regne Unit ha fet marxa enrere i ha tornat a posar les Illes en el color ambre del seu semàfor

1 min
L'arribada de turistes britànics a l'aeroport de Palma.

PalmaEl Regne Unit ha decidit fer marxa enrere i ha tornat a situar les Balears en el color ambre del seu semàfor de viatges a causa de l'empitjorament de la situació epidemiològica de l'Arxipèlag. La decisió, que s'ha pres aquest dimecres, fa que, a partir de dilluns que ve, tots els britànics que no tInguin la pauta completa de vacunació i que tInguin més de 18 anys hauran de fer quarantena quan tornin al seu país.

Aquest no ha estat l'únic canvi que ha fet el govern britànic aquest dimecres, ja que també han tornat a posar les Illes Verges Britàniques a la llista ambre. Per altra banda, Bulgària i Hong Kong han entrat a la llista verda i se sumen a Croàcia i Taiwan.

La decisió s'ha pres menys d'un mes després que el govern de Boris Johnson decidís incloure l'Arxipèlag a la llista verda. Aquest no és l'únic cop al turisme que han rebut les Illes aquest darrer mes, perquè la setmana passada el govern alemany va incloure les Balears i tot Espanya en la llista de regions de risc simple per covid-19.

La incidència a les Balears

Segons les darreres dades de la Conselleria de Salut, la incidència a 14 dies és de 409 casos per 100.000 habitants i la de 7 dies, de 228 casos. Com que aquest darrer valor és proporcionalment més gran que el primer, indica que previsiblement la corba continuarà pujant els propers dies.

stats