Economia 11/07/2021

Alemanya classifica les Balears com a zona de risc des d'avui

Les autoritats sanitàries germàniques recomanen no viatjar ni a les Illes ni a la resta de l'Estat

1 min
Turistes alemanys que arriben a l'aeroport de Palma.

PalmaEl govern alemany va incloure divendres les Balears i tot Espanya en la llista de regions de risc simple per covid-19. Així, a partir d'avui, Alemanya recomana no viatjar a les Illes a causa de l'augment de casos que hi ha hagut les darreres setmanes, segons la darrera actualització que ha fet el Ministeri de Relacions Exteriors germànic.

Tot i això, el nivell designat, que no és ni per alta incidència ni per variant perillosa, no afectarà directament els alemanys que ja siguin a Espanya o que vulguin venir aquest estiu. Això sí, en tornar al seu país hauran de presentar una prova diagnòstica negativa o un certificat de vacunació. Des de la FEHM han assegurat que aquesta decisió gairebé no tindrà efectes pràctics sobre l'operativa dels viatges, perquè fins ara s'exigia el mateix.

Fins ara, ni les Balears ni les Canàries, les dues principals destinacions turístiques dels alemanys, no estaven incloses en la llista, però això ha canviat per l'augment de la incidència a 14 dies en el conjunt de l'Estat, que supera els 300 casos per cada 100.000 habitants, segons les darreres dades del Ministeri de Sanitat.

Per part seva, les autoritats sanitàries alemanyes ja no consideren àrees de risc l'Aràbia Saudita ni la província sueca de Kronoberg, mentre que han inclòs Fiji i Xipre en la llista de zones d'"alta incidència".

stats