Societat 14/07/2021

El Govern creu que tornar a l'ambre del semàfor britànic no és perjudicial, però els hotelers i l'oposició sí

Negueruela assegura que més de 35 milions de persones del Regne Unit poden viatjar amb la pauta completa de la vacunació

2 min
Turistes a la Platja de Palma

PalmaLa decisió del Regne Unit de fer marxa enrere i tornar a situar les Balears en el color ambre del seu semàfor per viatjar ha provocat reaccions contràries entre el Govern, els hotelers de Mallorca i l'oposició.

El conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball del Govern, Iago Negueruela, ha estat el primer a reaccionar a la notícia i ha assegurat que, a més de ja preveure aquesta passa enrere, la decisió no és gaire perjudicial, ja que més de 35 milions de britànics poden viatjar amb la pauta completa de la vacunació.

En aquest sentit, Negueruela ha remarcat que tornar a l'ambre només afectarà les persones que vinguin del Regne Unit a les Illes, que no estiguin completament vacunades i que siguin majors d'edat, ja que hauran de fer una quarantena quan tornin.

Aquesta idea, però, no la comparteix el partit de l'oposició, ja que la diputada al Congrés i candidata a la presidència del PP balear, Marga Prohens, ha qualificat la notícia com a "pèssima" i ha reclamat que si la presidenta del Govern, Francina Armengol, va "sortir del búnquer del Consolat" quan el Regne Unit va posar l'Arxipèlag a la zona verda, torni a sortir ara per "agafar la responsabilitat" del fet d'haver tornat enrere.

Per part seva, la Federació Hotelera de Mallorca (FEHM) ha qualificat la nova situació com a negativa, ja que provocarà un descens en les reserves i sortides anticipades d'aquells ciutadans britànics que són a les Illes que no es puguin permetre la quarantena si no tenen la pauta completa de la vacunació.

La incidència a les Balears

Segons les darreres dades de la Conselleria de Salut, la incidència a 14 dies és de 409 casos per 100.000 habitants i la de 7 dies, de 228 casos. Com que aquest darrer valor és proporcionalment més gran que el primer, indica que previsiblement la corba continuarà pujant els propers dies.

stats