Societat 19/05/2022

La regidora d'Igualtat de Ciutadella insisteix a debatre sobre el paper de la dona a les festes

Considera que el respecte a la tradició no pot ser l'excusa per no canviar els protocols

Iván Martín
1 min
Carla Gener és la regidora d'Igualtat a Ciutadella.

CIUTADELLALa regidora d'Igualtat de l'Ajuntament de Ciutadella, Carla Gener, ha insistit en la necessitat de fer un debat públic ciutadà per posar damunt la taula la participació de la dona en les festes de Sant Joan. Gener considera que la reivindicació "no ha de quedar només en un cartell", i insta la resta de grups que formen l'equip de govern (PSM - Més per Menorca i el PSOE) a recuperar el projecte que la seva formació (Gent x Ciutadella) traslladà fa uns mesos, i en la qual proposava unes jornades per analitzar si les dones podrien sortir a cavall.

La responsable en matèria d'Igualtat s'ha mostrat contundent: "Continuem apostant per unes jornades que ara tenen més sentit que mai", i ha destacat la "valentia" de la creadora del cartell de festes, Corretja Genestar, que va guanyar el concurs convocat per l'Ajuntament amb una imatge on surt una menor pujada a la muntura d'un cavall i amb la mirada perduda, sota el títol Un dia seré cavalleressa a les festes de Sant Joan.

Gener considera que el respecte a la tradició no pot servir d'excusa a aquells que defensen que no es poden canviar els protocols: "No hi ha cap tradició que pugui estar per damunt de qualsevol dret a les persones", i recorda que fins i tot les festes de Sant Joan han patit modificacions: "Les nostres festes també han anat adquirint diferents elements per enriquir-la". A més, la regidora de Gent x Ciutadella ha assegurat que "hi ha nines que somien ser caixeres, però es troben amb una societat que ens va educant perquè sàpigues que el teu paper com a dona no és colcar damunt d'un cavall".

stats