Societat 29/10/2020

L'app Radar Covid-19 serà compatible amb les aplicacions de rastreig d'altres països europeus

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha anunciat que a partir d'aquest divendres ja està disponible a totes les comunitats la nova versió

Ara Balears
2 min
L'aplicació Radar Covid. / ISAAC BUJ

PalmaEl ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha anunciat que a partir d'aquest divendres hi haurà una nova versió de l'aplicació Radar Covid-19 que serà comptable amb els sistemes de rastreig d'altres països europeus, com ara Alemanya, Irlanda, Dinamarca, Letònia i la República Txeca, segons ha informat l'agència Efe.

El ministre ha informat d'aquesta novetat davant el ple del Congrés, on ha defensat que s'estengui l'estat d'alarma fins dia 9 de maig. Illa ha informat que totes les comunitats autònomes ja tenen operativa l'aplicació per al rastreig de casos en entorns amplis. Segons ha dit, hi ha hagut més de cinc milions de descàrregues d'aquesta app.

Cal recordar que el Consell d'Europa va lamentar en l'informe 'Solucions digitals per lluitar contra el covid-19' la manca de cooperació entre els països europeus a l'hora de desenvolupar i implementar aplicacions mòbils per poder combatre la propagació de la pandèmia. Per la seva banda, el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, va demanar diumenge en la compareixença en què s'informava de l'estat d'alarma que tothom es descarregàs aquesta eina, que permet alertar els contactes estrets de les infeccions.

L'aplicació Radar Covid s'està usant molt minoritàriament a les Balears. Des que el govern espanyol la va posar en marxa el 24 d'agost fins la primera setmana d'octubre, només 151 persones positives en coronavirus la feren servir, quan els detectaren covid-19, per introduir-hi el codi que genera Salut i alertar els seus contactes estrets. Així ho confirmen fonts de la Conselleria de Salut.

Durant aquest període es notificaren 8.882 casos positius al Ministeri de Sanitat; per tant, només un 1,7% ha fet servir l'aplicació. Segons fonts de la Secretaria d'Estat de Telecomunicacions i Infastructures Digitals, perquè l'aplicació fos realment efectiva l'hauria de fer servir com a mínim el 20% de la població. Alguns estudis d'aquesta mena d'aplicacions, però, parlen de percentatges més alts, de més d'un 60%.

stats