Gastronomia
Societat 14/05/2024

Quin és el millor pa moreno de Mallorca?

El forn Formentor de Pollença va ser l'elegit pel jurat del concurs Pa, Pa, Pa 2024

ARA Balears
1 min
Els aliments tradicionals  De les Balears

PalmaEl pa moreno és un dels emblemes de la gastronomia mallorquina. A més del pa amb oli i les sopes, són molts els que el fan servir d'acompanyament amb qualsevol recepta, ja sigui una sopa o un aguiat, on l'utilitzen per mullar amb la salsa. Segurament quasi ningú es posaria d'acord si obrim el debat de quin és el millor pa moreno de Mallorca, cadascú té els seus gustos i les seves preferències, però aquest dissabte la fira de Campos ha acollit el concurs per decidir quin és el millor de l'illa.

Un jurat format per Antoni Contreras; l'expert gastronòmic Salvador Maura; el professor de forneria de l'IES Josep Sureda i Blanes Joan Segura; un forner jubilat i referent pels forners Pere Munar; el tècnic en panificació i farines Lluís Blanco i, Magdalena Ballester, gerent de forn 1985-2004. Tots ells van determinar que el millor pa moreno de Mallorca és el que es fa al forn Formentor de Pollença.

El jurat del concurs

Al concurs es van presentar més d'una vintena de forns. Entre aquests, el jurat va seleccionar cinc finalistes, que van ser el forn artesà Campins (Lloseta i sa Pobla), el forn Can Rafel (Búger), Es Forn (s'estanyol/Llucmajor), el forn Nou (Binissalem) i el guanyador, el forn Formentor (Pollença). Així doncs, l'establiment pollencí s'alça amb el títol del concurs Pa, Pa, Pa 2024 i serà considerat el millor pa moreno de Mallorca durant tot l'any.

stats