Societat 14/02/2021

Els contagis minven a les Illes Balears i la pressió hospitalària es destensa

Salut comunica quatre morts més per coronavirus, 70 contagis nous i diu que hi ha sis persones menys que ahir a les unitats de cures intensives

Ara Balears
2 min
Sanitaris a l'hospital de Son Espases.

Quatre defuncions més per covid-19 a les Balears, segons les dades facilitades per la Conselleria de Salut aquest diumenge. Així, la xifra total de morts arriba a 664. No obstant això, continua la tendència a la baixa: avui s'han notificat 70 contagis nous en tot l'Arxipèlag, i a les unitats de cures intensives hi ha 91 persones, sis menys que ahir, dissabte. 299 pacients amb coronavirus estan ingressats als hospitals de les Balears, i el Servei de Salut dona atenció a 4.452 persones.

Segons les dades del Servei d'Epidemiologia de les Balears, els casos nous de covid-19 a les Balears són 117 en les darreres 24 hores. S'han donat fins a 209 altes epidemiològiques i hi ha 4.734 casos en seguiment; i compten quatre morts més pel virus.

Dels 70 casos nous d'aquest diumenge, 48 s'han detectat a Mallorca, on hi ha 116 malalts ingressats a planta i 62 a l'UCI, a més de 2.270 persones ateses als seus domicilis o als allotjaments habilitats pel Govern. A Eivissa són 20 els casos nous, 112 persones contagiades estan hospitalitzades, 24 de les quals són a UCI, i fins a 1.759 malalts s'estan curant a casa seva. A Formentera no hi ha hagut casos nous durant les darreres hores i 28 malalts són atesos a domicili. A Menorca, com ahir, s'han detectat 2 contagis nous en les darreres hores. Hi ha 9 persones a l'hospital, 5 de les quals a l'UCI, i 96 pacients reben atenció des de casa seva.

A més de la millora de la pressió hospitalària, la situació de les residències d'ancians també comença a no ser tan crítica: aquest diumenge són 41 els usuaris malalts, i tots ells estan hospitalitzats. Hi ha 41 treballadors de geriàtrics contagiats. La xifra de professionals sanitaris infectats va baixant: n'hi ha 90, és a dir, 19 menys que ahir.

stats