Societat 26/04/2021

Quasi 17.000 docents de les Illes ja s'han vacunat contra el coronavirus

Per cinquena setmana consecutiva no hi ha hagut cap cas de coronavirus entre els professionals educatius de les Illes

ARA Balears
2 min
Punt de vacunació massiva al poliesportiu Germans Escales

PalmaLa vacunació dels professionals dels centres educatius de les Illes Balears estabilitzen a la baixa la incidència del coronavirus a les escoles i instituts de l'Arxipèlag. Segons ha informat el Govern balear a través d'un comunicat, fins aquest divendres 16.995 professionals de l'àmbit educatiu ja han rebut la vacuna contra el coronavirus. Pel que fa a l'evolució i l'estat de la campanya de vacunació per etapes, el sector amb un major nombre de docents vacunats és el dels professionals educatius d'infantil i educació especial, en què un 77,30% (5.430) ja han rebut la vacuna contra el coronavirus. Pel que fa als docents de primària i secundària, fins al passat 23 d'abril, 11.565 professionals (un 62,17%) havien rebut, com a mínim, la primera dosi de la vacuna.

La situació sanitària als centres educatius de les Illes ha millorat notablement des de l'inici de la campanya de vacunació, i ja s'encadenen cinc setmanes consecutives sense cap cas positiu entre els docents de les Illes Balears. Pel que fa als alumnes, en els darrers set dies s'han detectat 48 nous casos i la incidència continua disminuint. Segons ha explicat el Govern, actualment només un 0,02% dels estudiants de l'Arxipèlag tenen el contagi actiu. La incidència del coronavirus als centres educatius torna a caure significativament després de l'augment registrat la setmana passada, que es van detectar 64 casos entre els alumnes. D'aquesta manera es manté la tendència descendent i estable des de l'inici de la campanya de vacunació als professionals educatius.

En el comunicat l'Executiu també ha informat que actualment hi ha 15 grups en quarantena (que inclouen els 10 declarats aquesta setmana) a 12 centres educatius. Per illes, sis dels grups aïllats són de centres educatius de Mallorca, cinc de Menorca i un a Eivissa. La xifra total de grups que han estat amb quarantena des de l'inici de la pandèmia s'eleva a 805.

Tot i la millora epidemiològica registrada en les darreres setmanes als centres educatius de les Illes, el Govern balear ha remarcat la importància de mantenir actives totes les mesures de prevenció als centres educatius de l'Arxipèlag. A més, també ha demanat a alumnes i docents que continuïn extremant la precaució per evitar nous brots i un repunt de contagis i han destacat el perill de la soca britànica, una varietat "més contagiosa".

Vacunació a les Illes

Fins ara, a 218.291 illencs se'ls ha posat la primera dosi de la vacuna contra el coronavirus, i a 71.502 totes dues. Cal recordar que ahir va començar la immunització amb el vaccí de Janssen a les Balears, l'única vacuna monodosi autoritzada a Europa. Se'n reberen 3.600 dijous i s'administraran tots a Mallorca.

La previsió per a aquesta setmana a les Balears és que el Ministeri enviï 42.870 vaccins: 6.250 de Janssen, 30.420 de Pfizer, 3.600 de Moderna i 2.600 d'AstraZeneca. Amb aquestes vacunes, es continuarà immunitzant la població d'entre 60 i 79 anys.

stats