Societat 10/06/2021

Punt final a la segona Selectivitat marcada per la pandèmia

Una falta d'ortografia a la caràtula de l'examen de llengua castellana aixeca la polèmica a les xarxes socials

2 min
Alumnes fent la Selectivitat aquests dies.

PalmaPunt final a la segona Selectivitat marcada per la pandèmia a les Illes Balears. Els alumnes han fet aquest dijous capvespre els darrers exàmens, que han estat d'Arts Escèniques, Economia o Química, segons l'especialitat que ha triat cada candidat. Les proves d'accés a la universitat (PBAU) s'han desenvolupat "amb absoluta normalitat", segons ha informat la Universitat de les Illes Balears en un comunicat, ja que només un alumne –d'entre els més de 5.000 inscrits– no va poder fer l'examen a causa del covid-19 el primer dia.

Malgrat que no hi ha hagut incidències importants, les proves no han estat lliures de polèmica. En la caràtula de l'examen de llengua castellana hi havia una errada ortogràfica i en lloc de 'Lengua Castellana y Literatura', posava 'Lengua Castellana i Literatura'. Alguns alumnes n'han fet difusió a les xarxes socials i també alguns polítics, com la diputada Núria Riera i la portaveu del grup municipal del mateix partit, Mercedes Celeste.

La UIB ha assegurat que s'ha tractat d'una "errada humana" a la portada de la prova, però no a l'examen en si, "que era totalment correcte". "Com que l'examen no tenia cap errada, les proves es van desenvolupar amb normalitat absoluta i sense cap problema per part de l'alumnat", han ressaltat. Així i tot, han assegurat que la comissió organitzadora de les PBAU "lamenta que s'hagi produït aquest fet i adoptarà les mesures adients per evitar que torni a passar".

Les proves començaren dimarts i cal destacar que hi ha hagut una davallada en el nombre de matriculats respecte de l'any passat: s'hi han apuntat 310 menys que el 2020, quan es varen examinar 5.524 alumnes. Per illes, en aquesta ocasió han formalitzat la matrícula 4.191 estudiants a Mallorca, 449 a Menorca, 548 a Eivissa i 26 a Formentera.

Pel que fa als espais, a Mallorca s'han habilitat sis espais fora de Palma: l’auditori de Peguera, la Fàbrica Ramis d'Inca, el poliesportiu d’Alcúdia, l’antiga terminal de l’aeroport de Palma, el poliesportiu de Manacor i l’Espai 36 de Sant Llorenç des Cardassar. A Ciutat, hi ha hagut el campus de la UIB, el velòdrom de les Illes Balears i el Palau de Congressos.

En el cas de Menorca, els exàmens s'han fet al recinte firal de Maó i a l’IES Josep Maria Quadrado de Ciutadella; a Eivissa, al Palau de Congressos de Santa Eulària des Riu i a l’estació marítima de Sant Antoni de Portmany, i a Formentera, al club de jubilats i pensionistes de Sant Francesc Xavier.

stats