Societat 08/03/2019

El PP reivindica una igualtat al marge d'ideologies

Els partits polítics es posicionen davant la vaga de dones del 8-M

Ara Balears
2 min
Un llaç morat a la façana de Cort

PalmaEl Partit Popular s'ha desmarcat del 8-M unitari i ha fet públic el seu propi manifest, on ha reivindicat la igualtat al marge d'ideologies. Els populars han volgut "parlar en positiu", i han apuntat que "mai no havien treballat tantes dones".

Així i tot, les militants que han llegit el manifest han reconegut que "encara existeixen dificultats" i han demanat "igualtat salarial, més llocs de responsabilitat i lideratge femení, i que la maternitat no tengui efectes negatius".

El president del PP balear, Biel Company, ha desitjat que arribi un dia en què "el 8 de març no s'hagi de celebrar perquè s'hagi assolit la igualtat real". Company ha defensat "una política de l'acció, no de la confrontació" i ha comentat que el PP està a favor de la conciliació i en contra de la violència de gènere".

L'anunci que el PP llegiria un manifest pel seu compte es va produir aquest dijous després que la vicepresidenta del partit, Marga Prohens, qualificàs el manifest unitari de "radical i infumable".

El PSOE compromès amb "el canvi social que impulsa el feminisme"

'8 de març. El temps de les dones, avançar sense recular'. Aquest és el títol del manifest que ha publicat el PSIB-PSOE en el qual asseguren que assegura que estan compromesos "amb el canvi social que impulsa el feminisme". A més, també han apuntat que aposten "fermament per la defensa dels drets, la llibertat i la seguretat de les dones".

En el manifest han destacat el fet que "les dones sofreixen discriminació en tots els àmbits, però que és en el laboral on es produeix la majoria de desigualtats". Davant aquest fet, el PSIB-PSOE ha remarcat que "el Govern ha impulsat una proposició de llei d'igualtat laboral que contribuirà erradicar-les".

També han volgut remarcar la necessitat de la llei de violència de gènere i el gran nombre de casos de violència masclista que, durant els darrer quinze anys, ha provocat la mort de 984 dones. "Si una dona no diu sí, tota la resta és no", remarca el partit socialista al seu manifest.

Fulgencio Coll: "D'una desgràcia no es pot manipular"

El candidat d'Actúa-Vox a l'Ajuntament de Palma, Fulgencio Coll, considera que "el 8-M hauria de ser cada dia de l'any". En la seva opinió, l'educació per millorar la situació de les dones ha de quedar dins l'àmbit domèstic, mentre que al sistema educatiu "no es pot adoctrinar, perquè d'una desgràcia no es pot manipular", ha dit, en referència als "múltiples grups subvencionats que només fan renou i no aconsegueixen res".

stats