Política 07/03/2019

El PP balear passa del 8-M perquè considera "infumable" el manifest

La vicepresidenta del partit, Marga Prohens, el qualifica de "radical" en roda de premsa

Ara Balears
3 min
La vicepresidenta del PP balear, Marga Prohens, durant la seva compareixença.

PalmaLa vicepresidenta del PP balear, Marga Prohens, ha anunciat que el partit no anirà a la manifestació d'aquest divendres amb motiu del Dia de la dona perquè considera "infumable" el manifest que s'hi llegirà. "No compartim un manifest d'esquerres i radical que fa poc favor a la reivindicació de les dones".

"Ens fa mal profundament no participar per primera vegada en la manifestació del 8 de març, però no acceptam ni actituds masclistes ni un manifest d'esquerres i radical", ha assegurat Prohens. La portaveu ha recordat que el PP ha participat sempre en aquesta manifestació pel seu compromís amb una igualtat real i efectiva, així com amb la dona treballadora i les seves reivindicacions".

"En el PP tenim dones destacades en el moviment feminista, com Bel Llinàs o la primera batlessa de Palma, Catalina Cirer, però ens fa mal que alguns hagin volgut instrumentalitzar políticament aquest 8-M deixant-ne fora la immensa majoria de les dones de les Balears, que divendres no podem anar a la manifestació perquè no compartim un manifest d'esquerres i radical", ha explicat.

Segons Prohens, el PP no pot "participar en una manifestació que intenta etiquetar des d'una ideologia concreta, que intenta tutelar les dones i que vol donar lliçons i dir que hi ha feministes bones i dolentes, dones bones i dolentes, una ideologia que defensa les dones i una altra que no".

Entre els conceptes amb els quals Prohens ha mostrat desacord hi figuren les frases: "Perquè som antiracistes estam contra la llei d'estrangeria i els murs que s'aixequen en el nostre país", o "perquè som antimilitaristes estam en contra de les guerres". Prohens també ha citat com a negativa la frase "per rompre amb les fronteres, el racisme i la xenofòbia que ens travessa i recorre tota la societat", i "perquè cap dona no hagi de migrar forçada per les polítiques colonials, neoliberals i racistes del nord global, que produeixen situacions econòmiques, bèl·liques, socials i ambientals insostenibles".

Una altra expressió que la vicepresidenta del PP rebutja és que "ens precedeix una llarga genealogia de lluites feministes, les dones sufragistes i sindicalistes, les que varen combatre el colonialisme, les que varen portar la Segona República, les que lluitaren en la Guerra Civil", així com que "som un moviment internacional divers que planta cara a l'ordre patriarcal, racista, colonitzador, capitalista i depredador amb el medi ambient".

Prohens ha qualificat el manifest d'"immens error" i ha assegurat que les dones no lluiten contra els homes, "sinó contra el masclisme i la desigualtat". "Les dones del PP no volem que parlin per nosaltres, no acceptam que se'ns intenti instrumentalitzar políticament en plena precampanya, com ha fet Pedro Sánchez les darreres setmanes", ha afegit.

"Tenim la nostra pròpia opinió i ideologia i la nostra pròpia manera de ser i actuar. Dins aquesta llibertat, el compromís del PP és clar i inequívoc amb la igualtat", ha insistit.

La vicepresidenta popular ha dit que els governs del PP varen ser els impulsors del primer Pacte d'Estat contra la violència de gènere, i aprovaren el Pla integral contra el tràfic de dones. "Som els únics a Espanya que volem mantenir la presó permanent revisable per a tots els violadors i abusadors que no siguin capaços de reintegrar-se en la societat, que siguin reincidents. Volem que estiguin a presó perquè volem estar tranquil·les", ha comentat.

Prohens també ha reivindicat que les dones no hagin de renunciar a la seva carrera professional ni a la maternitat, i ha demanat corresponsabilitat perquè "la conciliació no és un tema de dones". A més, ha assenyalat la declaració de nul·litat de l'acomiadament per embaràs que va aprovar el PP, així com les primeres ampliacions dels permisos de paternitat i maternitat.

stats