Actúa-Vox presenta un general de l'exèrcit espanyol com a candidat a la batlia de Palma

Fulgencio Coll s'estrena criticant la Llei de memòria històrica i un suposat "discurs històric fals" sobre la Guerra Civil

La coalició d'extrema dreta Actúa-Vox ha presentat aquest dijous el seu cap de llista per a les eleccions municipals de Palma: el general a la reserva Fulgencio Coll Bucher. Segons l'agència Efe, en la presentació, el militar espanyol ha declarat que renunciarà al sou de regidor o batle, si surt escollit, davallarà els impostos i treballarà per fer una ciutat "turística, acollidora, neta, segura i no sectària". Considera que l'actual govern municipal d'esquerres encapçalat per Antoni Noguera sí que ho és, de sectari.

Coll, que té 70 anys i és net d'un batle franquista de Palma, Juan Coll Fuster, que governà la ciutat entre el 1945 i el 1952, i ingressà a l'acadèmia militar el 1966, en ple franquisme. El pare del candidat, Fulgencio Coll de San Simón, va tenir diferents càrrecs en l'administració franquista, entre els quals hi ha el de governador civil de Biscaia, el de subcap provincial del Movimiento a les Balears i el de procurador a les Corts. Coll Bucher ha qualificat de "fracàs" la Llei de memòria històrica perquè, segons ell, ha obert "ferides". Ha lamentat un suposat "discurs històric fals" sobre la Guerra Civil. Tot i això, ha insistit que Vox no és un partit d'extrema dreta, sinó una formació conservadora liberal. "Els extremistes no estan a Vox, són als partits que donen suport als separatistes, els terroristes i aquells que ens volen dur a un model neocomunista que ha fracassat rotundament a Veneçuela", ha deixat anar.

Coll Bucher va entrar a l'Acadèmia General Militar de Saragossa el 1966, ascendí a general de brigada el 2001 i ha estat cap de l'Estat Major al Comandament Pirinenc, cap de la Brigada d'Infanteria Mecanitzada Extremadura XI i comandant militar de Badajoz. També ha dirigit la Divisió Mecanitzada Brunete número 1 i la Unitat Militar d'Emergències. El 2006 ascendí a tinent general i entre el 2008 i el 2012 va ser cap d'Estat Major de l'Exèrcit de Terra.

EDICIÓ PAPER 17/03/2019

Consultar aquesta edició en PDF