Societat 09/09/2018

Uns 10.000 marxaires protagonitzen la 39a pujada a Lluc a peu de la Part Forana

Catalina Cladera ha participat a l'ofrena floral a la Mare de Déu al monestir de Lluc

Ara Balears
1 min
Ofrena floral a Escorca.

PalmaLa pujada a Lluc a peu de la Part Forana s'ha iniciat diumenge a les 4 h de la matinada des d'Inca. La consellera d'Hisenda i Administracions Públiques, Catalina Cladera, ha participa en la 39a pujada organitzada per l'Associació d'Antics Blauets. Abans de la peregrinació, ha visitat amb el batle d'Inca, Virgili Moreno, els voluntaris del centre de coordinació de Protecció Civil (CECORV), a la plaça del Bestiar, i ha compartit una estona amb l'operatiu de la Direcció General d'Emergències del Govern de les Illes Balears, que ha coordinat la feina amb uns 100 voluntaris de Protecció Civil a Inca.

Catalina Cladera amb l'operatiu d'emergències.

Uns 10.000 marxaires han protagonitzat la caminada, una xifra superior a anys passats. Els primers marxaires varen sortir de Santanyí i ses Salines dissabte a primera hora de l'horabaixa. A les 4 de la matinada, els grups procedents dels pobles situats al sud de la Serra s'han trobat a Inca i des d'allà han continuat la pujada al santuari. A les 8.45 h s'ha celebrat la missa d'acolliment al monestir de Lluc i a les 11 s'ha fet l'ofrena floral. El director general d'Emergències i Interior, Pere Perelló, ha assistit a la missa i Cladera ha participat a l'ofrena floral a la Mare de Déu.

L'associació d'Antics Blauets ha retut un homenatge a títol pòstum a Bartomeu Melià Mestre, antic blauet mort enguany. Melià s'encarregava d'organitzar la pujada al santuari des de Porreres.

stats