Societat 17/09/2021

El PP demana que el president de l'IMAS comparegui al Congrés pels darrers casos d'explotació sexual infantil

Llorenç Galmés ha assegurat que hi havia nou menors tutelades entre les 13 víctimes de la darrera trama d'extorsió de menors destapada per la Policia Nacional

2 min
El portaveu del PP al Consell de Mallorca, Llorenç Galmés, aquest dimecres en roda de premsa.

PalmaEl portaveu del Partit Popular al Consell de Mallorca, Llorenç Galmés, ha anunciat aquest divendres que la seva formació ha demanat que el president de l'Institut Mallorquí d'Afers Socials (IMAS), Javier de Juan, comparegui la setmana que ve a la Comissió d'Infància del Congrés dels Diputats. El PP vol que De Juan doni explicacions per la darrera trama de corrupció de menors destapada aquesta setmana per la Policia Nacional a Palma, perquè, segons el portaveu popular, "és un escàndol que ha botat les fronteres de Mallorca".

Segons ha dit Galmés en una roda de premsa aquest divendres dematí, "dels 13 menors que han estat part de la trama de prostitució infantil, nou són responsabilitat de l'IMAS", fet que la institució insular no ha confirmat. Ara bé, l'IMAS sí que va compartir la nota de premsa de la Policia Nacional a Twitter, la qual va acompanyar d'un missatge en què manifestava que "els mecanismes de coordinació i la col·laboració institucional funcionen".

"Són nins i nines d'11, 12, 13 i 14 anys que per desgràcia han hagut de deixar les seves famílies per estar sota la responsabilitat i tutela de la institució i que, per desgràcia, veim que la qualitat de vida no és la que els tocaria", ha lamentat Galmés, qui ha carregat contra el govern autonòmic i insular. "La presidenta Cladera i la presidenta Armengol no han volgut aclarir el que està succeint amb els menors tutelats pel Consell", ha afirmat. A més, ha acusat Armengol d'ocultar informació: "Amb opinió i conducta autoritària i dictatorial, la presidenta Armengol ha impedit que se sabés tot el que ha estat succeint en els darrers anys".

Xarxa de prostitució

Per Galmés, "aquestes darreres informacions han demostrat que el sistema de protecció de menors de l'esquerra ha fallat" i, per això, "s'hi ha d'actuar de manera immediata per ajudar tots els nins i nines". Una vegada més, han aprofitat per demanar que es creï la comissió d'investigació, "l'única que està regulada al reglament de l'IMAS". A més, el portaveu ha reclamat a Catalina Cladera "que convoqui el Consell Rector de l'IMAS per donar explicacions".

A banda d'això, el membre del Partit Popular ha assenyalat que les afirmacions de "la directora insular, María Ángeles Fernández; el conseller, Javier de Juan, i la presidenta, Catalina Cladera, que negaven que existís una xarxa de prostitució infantil, s'han demostrat que són falses". Segons Galmés, "hi ha una trama i una xarxa de prostitució infantil que afecta els menors de l'IMAS.

stats