Societat 17/09/2021

Els detinguts per captar menors per explotar-les sexualment queden en llibertat després de declarar

La Policia Nacional va arrestar dimecres 10 homes i quatre dones acusats de corrupció de menors

ARA Balears
1 min
L'edifici dels Jutjats de Palma, a Avinguda Alemanya.

PalmaLes persones detingudes –10 homes i quatre dones– per un delicte de corrupció de menors aquesta setmana van quedar en llibertat ahir, després de passar a disposició judicial, segons han avançat mitjans locals i ha pogut confirmar l'ARA Balears. Així, i després de prendre declaració per videoconferència, el jutge va deixar en llibertat provisional els acusats de captar menors d'edat per explotar-les sexualment a canvi de doblers.

La Policia Nacional va culminar ahir aquest operatiu contra l’explotació sexual infantil a Palma amb almenys tretze víctimes. Els fets investigats es remunten al 2018 i al 2019, però no ha estat fins ara que s’han arrestat catorze persones –deu homes i quatre dones d’entre 21 i 65 anys– acusades de contactar amb les menors perquè hi mantinguessin relacions sexuals a canvi de doblers. A més, els agents han pres declaració a sis homes acusats també de corrupció de menors.

Els detinguts intentaven captar les joves a través de pàgines web de contacte per a adults amb la finalitat d’explotar-les sexualment. La primera fase de l’operació es va fer a l’agost, amb tres adolescents detingudes per haver induït altres menors a la prostitució.

Alguns mitjans locals van informar ahir que entre les víctimes hi ha menors tutelades per l’Institut Mallorquí d’Afers Socials (IMAS), que el 2019 va treure a la llum setze casos d’explotació sexual entre menors dels seus centres. Si bé la institució no va confirmar aquesta versió, sí que va compartir la nota de premsa de la Policia Nacional a Twitter, en què manifesta que “els mecanismes de coordinació i la col·laboració institucional funcionen”.

stats