Una quinzena de detinguts per intentar explotar sexualment almenys 13 menors a Palma

Els fets varen ocórrer entre el 2018 i el 2019

ARA Balears
1 min
Agents de la Policia Nacional en una imatge d'arxiu.

PalmaLa Policia Nacional va arrestar aquest dimecres 14 persones —10 homes i quatre dones— acusades de corrupció de menors. Segons la investigació policial, la majoria de les persones arrestades contactaven amb les menors perquè hi mantinguessin relacions sexuals a canvi de doblers. Per ara, s'han localitzat fins a 13 víctimes, però el cas continua obert.

L'operatiu policial s'ha fet en dues fases. La primera va acabar amb tres al·lotes menors d'edat detingudes aquest agost, acusades d'un delicte de corrupció de menors perquè presumptament s'encarregaven de captar altres menors perquè exercissin la prostitució.

La segona fase va culminar aquest dimecres amb la detenció de 14 adults, 10 homes i 4 dones. Aquests eren els que s'encarregaven de contactar amb menors a través de pàgines web de contacte per a adults amb la finalitat d'explotar-les sexualment.

A més, els agents han pres declaració com a investigats a 6 homes més, també com a presumptes autors d'un delicte de corrupció de menors. La investigació continua oberta i no es descarten noves detencions.

L'IMAS valora positivament la notícia

Alguns mitjans locals han informat que entre les víctimes hi ha també menors tutelades per l'Institut Mallorquí d'Afers Socials (IMAS), que el 2019 va treure a la llum 16 casos d'explotació sexual. Si bé la institució no ha confirmat aquesta versió, sí que ha compartit la nota de premsa de la Policia Nacional a Twitter, on manifesten que "els mecanismes de coordinació i la col·laboració institucional funcionen". Els agents han pres declaració com a investigats a sis homes més i la investigació continua oberta, així que no es descarten noves detencions.

stats