Societat 06/10/2022

La pressió humana a les Illes s'acosta al rècord històric: més de dos milions de persones en un sol dia

La saturació continua en augment i es podrien batre rècords històrics en els pròxims mesos

2 min
Carrers de Palma durant l'estiu

PalmaLa pressió humana que va suportar el territori balear durant el mes de juliol va ser la segona més elevada registrada a l'Arxipèlag durant el setè mes de l'any i la cinquena més alta en tota la història. Així, segons les dades de l'Institut d'Estadística de les Balears (Ibestat) aquest mes de juliol del 2022, les Balears van acollir de manera simultània 2.019.141 persones entre residents, turistes i treballadors temporals.

En aquest sentit, en un mes la pressió humana a les Illes Balears ha augmentat un 9,16%, mentre que si es compara amb el mateix mes de l'any passat l'increment registrat és del 15%. L'Ibestat ha detallat que durant el setè mes del 2022 la xifra màxima de persones a l'illa simultàniament ha estat de 2.019.141, mentre que la mínima s'ha elevat fins a les 1.851.020.

Aquesta xifra, és, a més, la més elevada que es registra a les Illes Balears des de l'agost del 2018, mentre que en la comparació intermensual, només és superada per les dades recollides el 2017 quan de manera simultània hi va haver a les Illes Balears 2.025.622 persones. Aquestes dades continuen refermant que la temporada turística de les Balears ha retornat a la normalitat després de dos anys, especialment el 2020, molt afectada per la irrupció del covid i la incertesa pels rebrots i les variants que anaven sorgint.

En els darrers mesos s'ha registrat un increment continu i està previst, a més, que les dades dels mesos d'agost i setembre d'aquest 2022 (que encara no s'han fet públiques) siguin encara més elevades que les registrades durant el mes de juliol i la xifra total de pressió humana que suporta l'Arxipèlag pugui superar tots els registres històrics.

Una altra de les xifres destacables d'aquest estudi és la xifra mínima de persones que han coincidit simultàniament a les Balears durant el setè mes de l'any. En aquest cas, s'ha batut el rècord històric del dia que menys persones han coincidit a la Comunitat Autònoma. Fins ara, la xifra mínima més elevada s'havia registrat el mes de juliol del 2019, quan 1.848.057 persones van ser de manera simultània a l'illa en el dia amb menys pressió humana, però enguany aquesta dada s'ha elevat fins a 1.851.020.

Cal recordar que enguany, tot i la recuperació del turisme i l'increment continu de la pressió humana, les institucions insulars han gastat més de 28 milions d'euros en promoció turística, la despesa rècord en promoció en l'any en què la saturació s'ha fet més present.

stats