Societat 20/03/2024

El PP estudiarà la proposta de pin parental de Vox per a activitats en horari escolar

Els populars asseguren, però, que se cenyiran als acords d'investidura, en què es parla únicament de l'autorització prèvia de les activitats extracurriculars

2 min
Sebastià Sagreras aquest migdia al Parlament

PalmaEl PP estudiarà si dona suport a la iniciativa de Vox que reclama al Govern la implantació del pin parental a totes les escoles de les Balears, siguin públiques o privades, encara que ha advertit que se cenyirà al que diu l'acord d'investidura sobre la matèria, que es refereix únicament a activitats extracurriculars. Així ho ha assenyalat el portaveu popular, Sebastià Sagreras, en roda de premsa en referència a una proposició no de llei (PNL) registrada dilluns pels socis d'investidura i en la qual exigeixen el consentiment explícit dels pares per a l'assistència dels seus fills a activitats de contingut religiós, moral, social, cívic o sexual en horari escolar.

Segons Vox, en alguns centres escolars els menors d'edat participen en activitats "amb un marcat caràcter ideològic o amb continguts de valors ètics, morals, socials o sexuals". L'extrema dreta pretén que el PP aprovi els següents punts de la PNL: instar el Govern de les Illes Balears a garantir el dret dels pares perquè els seus fills rebin la formació d'acord amb les seves pròpies conviccions religioses, ètiques i morals; instar que estableixi, per a tots els centres educatius, públics, concertats o privats, l'obligació d'informar amb antelació de la realització d'activitats de contingut religiós, moral, social, cívic o sexual en horari escolar, i a sol·licitar per escrit el consentiment exprés previ dels pares per a l'assistència dels seus fills a aquestes, a més del CV dels qui impartiran aquestes activitats; instar el Govern a donar compte sobre el grau de compliment de la instauració de la mesura en els centres educatius en el termini de sis mesos des de l'aprovació.

El PP no questiona, de moment, la feina dels centres

Cal recordar, però, que el punt 59 de l'acord d'investidura subscrit pel PP i Vox recull el compromís d'implementar "els mecanismes necessaris per garantir el coneixement i l'aprovació prèvia de matèries extracurriculars, així com la seva voluntarietat". El PP, en declaracions a l'ARA Balears, ja va refredar les expectatives de Vox d'interferir en aquests continguts (sexuals, morals, socials), emparats en la legislació educativa vigent tant a les Balears com a Espanya. "No qüestionam l'aplicació dels currículums LOMLOE com vulguin els centres, en defensam l'autonomia", va remarcar Marga Duran, que és la presidenta de la Comissió d'Educació i Universitats del Parlament. En ser preguntada per si el pin afectaria les activitats que es fan sobre les temàtiques prèviament esmentades (sexuals, socials, etc.), ho aclareix: "No les hem qüestionat mai. No volem que el centre vagi demanant als pares dinàmiques que estan incloses en el currículum". El PP, a banda, es va abstenir al Parlament i va permetre que l'oposició aprovàs demanar a la Conselleria d'Educació que no implanti el pin parental.

stats