Societat 26/07/2018

Pol·lentia torna a obrir les portes

Enguany destaquen les trinxeres militars de la Guerra Civil al 1936 i la mossegada dels serveis ferroviaris intentant una línia entre Alcúdia i Sa Pobla, cap el 1938

Blanca Garau
1 min
Portes obertes al jaciment arqueològic de Pol·lentia

AlcúdiaAquest horabaixa Pol·lentia ha tornat a obrir les portes per mostrar els avanços de les excavacions arqueològiques. Les excavacions, en marxa des de la primera setmana de juliol, tenen 94 estudiants fent feina, a més de la brigada municipal i els directors de l’excavació, Miquel Àngel Cau (Universitat de Barcelona) i Esther Chávez (Universitat de la Laguna).

Com pertoca, aquesta festivitat de Santa Anna ha obert les portes al nombrós públic assistent la ciutat romana de Pol·lentia, enguany destacant una gerra quasi complerta, les trinxeres militars de la Guerra Civil al 1936 i la mossegada feta pels serveis ferroviaris intentant una línia entre Alcúdia i Sa Pobla, cap a l’any 1938.

Segons expliquen els codirectors, cada any “s’eixampla el perímetre del poblat, inclús hem trobat restes a l’altre banda de la carretera, i cada dia podem saber una mica més de les troballes arqueològiques, perquè hi ha documentació fins i tot de l’any 70 abans de Crist". De fet, el 2023 podrem celebrar el centenari de del inici de l’excavació, a mans de Llabrés i Isasi.

Les noves excavacions al jaciment, que estan en marxa des de principis del mes de juliol, es duen a terme a través del Consorci de la ciutat Romana de Pol·lentia, integrat per l’Ajuntament d’Alcúdia, el Consell de Mallorca, el Govern de les Illes Balears i el Ministeri de Cultura.

stats