Societat 04/03/2019

Les policies locals de 12 municipis s'incorporen al sistema de protecció de dones víctimes de violència de gènere

La Delegació del govern a les Illes Balears ha impulsat la signatura de convenis amb els ajuntaments

Ara Balears
1 min
Les policies locals s'integraran en el Sistema de Seguiment Integral en els casos de Violència de Gènere.

PalmaLa Delegació del govern a les Illes Balears ha impulsat la signatura de convenis amb els ajuntaments de les Illes perquè els seus cossos de Policia Local s'integrin en el Sistema de Seguiment Integral en els casos de Violència de Gènere (Viogén). Un total de 12 municipis s'incorporaran al sistema, sumant-se als de Palma i Calvià.

La delegada del govern, Rosario Sánchez, ha explicat que ja s'han signat els convenis amb els consistoris d'Esporles i Santa Eulària, i els pròxims dies es farà el mateix amb els de Capdepera, Felanitx, Pollença, Inca i Sóller. A més, s'estan ultimant els detalls amb els de Valldemossa, Porreres, Algaida, Alcúdia i Sant Josep.

El sistema Viogén és l'instrument de la Secretaria d'Estat de Seguretat que permet aplicar els protocols de protecció entre totes les parts implicades: administracions, Justícia, Guàrdia Civil i Policia Nacional, entre d'altres. S'incorpora tota la informació possible sobre cada cas, s'estableix un nivell de risc, s'apliquen les mesures corresponents i es fa un seguiment.

Rosario Sánchez ha destacat que "gràcies al desenvolupament del Pacte d'Estat contra la violència de gènere impulsat pel govern d'Espanya hi ha més fons destinats als ajuntaments, que ara els poden dedicar a destinar agents de la seva Policia Local al sistema Viogén i a la seva formació".

stats