Societat 17/07/2020

El jutge envia a judici quatre policies i dos empresaris investigats en la peça de Calvià del cas Cursach

Queden exonerats gairebé un centenar d'imputats per sobreseïment, com ara l'empresari Tolo Cursach i l'expolític del Partit Popular Álvaro Gijón

Ara Balears
1 min
L'Audiència provincial de Palma. / ARA BALEARS

PalmaEl jutge Enrique Morell ha obert un judici oral contra sis dels investigats en la peça de Calvià del cas Cursach: els policies Antonio de Santos, Miguel Pallicer, José Antonio Navarro i Antonio Ledesma i els empresaris Juan Ferriol i Juan Miguel Luna. En canvi, exonera quasi un centenar d'imputats per sobreseïment, entre els quals destaquen l'empresari Tolo Cursach, el directiu del Grup Cursach, Bartolomé Sbert, i l'expolític del Partit Popular, Álvaro Gijón, segons la resolució judicial a la qual ha tingut accés l'ARA Balears.

Els policies De Santos i Pallicer hauran de seure a la banqueta com a presumptes autors d'un delicte d'amenaces i un delicte d'extorsió en grau de temptativa. Navarro ho farà com a presumpte autor d'un delicte d'omissió de perseguir delictes, un d'amenaces, activitats prohibides, un delicte continuat de suborn passiu i un altre delicte continuat de prevaricació.

El darrer dels tres policies, Ledesma, haurà de comparèixer com a presumpte autor d'un delicte d'activitats prohibides i un altre de suborn passiu. Pel que fa als empresaris Ferriol i Luna, estan acusats com a presumptes autors d'un delicte continuat de suborn passiu.

Cal recordar que el passat 2 de juliol el jutjat va tornar a imposar mesures cautelars a l'empresari de la nit Bartolomé Cursach –que dona nom al cas– després que se li retirassin fa menys d'un mes. Ara, el jutge li demana una fiança de 150.000 euros, li prohibeix sortir del país i li ha retirat el passaport. Cursach està investigat per suborn, extorsió, coacció, ús d'informació privilegiada, tràfic d'influències i organització criminal, entre d'altres.

stats