El jutge imposa una fiança de 150.000 euros a Cursach i li retira el passaport

L'Audiència Nacional li havia retirat les mesures cautelars el mes de juny 

El jutjat ha tornat a imposar mesures cautelars a l'empresari Bartolomé Cursach, després d'haver-l'hi retirat fa menys d'un mes, segons ha pogut confirmar l'ARA Balears. Ara, el jutge li demana una fiança de 150.000 euros, li prohibeix sortir del país i li ha retirat el passaport.

L'Audiència Nacional va informar Cursach dia 9 de juny que li aixecaven les mesures cautelars que li varen imposar l'abril del 2018. D'aquesta manera, Cursach podia recuperar el passaport i desplaçar-se lliurement per tot el món. A més, li varen tornar el milió d'euros que va entregar a l'Audiència el 2018 en concepte de fiança per poder sortir de la presó, després de passar 13 mesos entre reixes de manera preventiva pel cas de corrupció que du el seu nom.

L'Audiència va acordar presó provisional per a l'empresari el 2017 per evitar la reiteració dels delictes, protegir les proves i evitar que fugís. Cursach està investigat per suborn, extorsió, coacció, ús d'informació privilegiada, tràfic d'influències i organització criminal, entre d'altres. El moment de la seva sortida, el tribunal va considerar que no era "estrictament necessari" mantenir aquesta mesura de privació de llibertat, atès que el temps que havia passat entre reixes en "mitigava els riscos".

S’acumulen els testimonis contra els caps de la investigació de Cursach

EDICIÓ PAPER 08/08/2020

Consultar aquesta edició en PDF