Societat 24/04/2019

Així va ser el desallotjament de l'edifici afectat per la darrera crema de contenidors de Palma

Dos sospitosos, de 48 i 51 anys, passaran dijous a disposició judicial

A.schnabel
1 min

PalmaL'inspector Miguel Córcoles i el policia Manuel Fajardo han explicat aquest dimecres davant els mitjans com van viure en primera persona l'últim episodi de la crema de contenidors que ja ha consumit enguany 50 unitats: "Temíem que les flames entrassin per les finestres" de l'edifici de davant. Aquesta cinquantena de contenidors se sumen als prop de 300 que es cremaren el 2018. Les pèrdues arriben ja als 350.000 euros.

La Policia Nacional, en col·laboració amb la Policia Local de Palma, ha investigat sense resultat l'autoria d'aquests focs des de l'inici de l'onada d'incendis. Aquesta vegada, però, unes càmeres de seguretat captaren la imatge nítida de dos homes de 48 i 51 anys que llançaven un paper encès dins els contenidors. L'endemà eren detinguts i aquest dijous passaran a disposició judicial. Els investigadors els atribueixen l'autoria de més focs, però no la totalitat dels incendis.

Córcoles i Fajardo conten que els fets passaren a les 5.20 h de la matinada del diumenge. Gairebé tots els veïns dormien quan les flames dels contenidors començaren a ennegrir l'edifici de davant. Una trucada els alertà i aconseguiren arribar al lloc dels fets en un minut. Les flames pujaven, els quatre cotxes aparcats més a prop es consumien i el foc afectava de ple l'edifici de vuit pisos de davant. Era difícil desallotjar-lo perquè el foc bloquejava la porta d'entrada, però Córcoles va trencar el vidre de la porta i va córrer a desallotjar la vintena de veïns de les quatre primeres plantes. Hi havia gent gran, nins i un home amb mobilitat reduïda el qual van haver de deixar, protegit, dins el pis, mentre tots els altres es refugiaven a la terrassa de dalt.

stats